Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2012

Prosinec 2012 - poslední 2 štěňátka  odcestovala do svých domovů. Na fotcem je Melvin, jediný hnědý pejsek z vrhu, který našel domov za kanálem La Manche  v chovatelské stanici jedné britské rozhodčí.

 

317823_4170832907341_1289055098_n.jpg

 

18. listopadu 2012  - společně s Bětkou Vrublovou účast na přednášce pro chovatele psů v Praze. Díky manželi, že si poskytnul nezbytný dopravní servis!

Dědičná onemocnění očí II - MVDr. Beránek - Veterinární klinika Pardubice
(i s ohledem na další možnosti zpravování gen. testů a jak s těmito výsledky pracovat v chovu)

Nejčastější problémy dolních cest močových psů - MVDr. Fiala - AA Vet Praha
Onemocnění ledvin (příčiny; syndrom ledvinové nedostatečnosti; syndrom akutního ledvinného selhání; syndrom chronického ledvinného selhání; prevence / eliminace geneticky vázaných vad z populace)

 

img_2557.jpg

 

 

 

25. -28. 10. 2012 Krkonoše, horská chata Borůvka 

  -   o-l-i-v-i-e.rajce.net/Boruvka

 

Bibi je zpátky doma! Zbývající 2 štěňátka se bez ní obejdou a čekají na své nové páníky u Bětky Vrublové ve Frýdku.

 

6. 10. 2012 Ducking - sobotní ranní hon na kachny

 

img_5882.jpg

 

Adresa alba:
http://o-l-i-v-i-e.rajce.net/Kuncicky_u_Basky-kachny_6.10.2012



Tento víkend jsme také naposledy navštívili Bibinčiny štěňátka, již příští týden se rozjedou do nových domovů a Bibka se nám vráti domů. Že bude zima krutá, poznáte podle extrémně huňatých kožíšků. :-)) http://oasisofpeace.rajce.idnes.cz/Vrh_CH_Oasis_of_Peace_7.tyden_navsteva_Bischofovych_29.9.2012

29. 9. 2012 Podzimní zkoušky retrieverů,  pod OMS Karviná v honitbě MS Havířov, Babeta složila v II. ceně s 154 body a stala se tak lovecky upotřebitelným psem.

pz-3.-misto.jpg

 

 

22. 9. 2012 Klubová výstava retrieverů RK CZ v Oslavanech (Club show)- FCR posuzoval  anglický rozhodčí Mr.Robert Allen (judge,  UK, Darillens kennel).

Babeta Maminčino štěstí  získala známku  výborný 3 ve třídě otevřené z 8 fen (won 3rd place in open class).
CH Antonio Maminčino štěst  získal známku výborný 1 ve třídě čestné, kde byl sám v kruhu. (was 1st in Honour class).

 

img_2376.jpg

 

img_2295.jpg

 

 

 

15. 9. 2012 Frenštát pod Radhoštěm, Liščí mlým - Canisterapeutický víkend., pořádaný o.s. Podané ruce Frýdek-Místek Tony si prodloužil platnost certifikátu pro canisterapeutické psy o další 2 roky a Babeta vykonala své první canisterapeutické zkoušky velmi úspěšně a opravdu mne jenom příjemně překvapovala.

Zkouška reakce psa na invalidní vozík a kontakt s klientem.

Zkouška reakce psa na vozík

Práci v ve zkušební komisi jsem letos vyměnila za přednáškovou činnost. Téma mé přednášky pro nové adepty : Syndrom vyhoření u canisterapeutického týmu a jak mu předcházet.

 

 

12. 9 . 2012 - Babeta Maminčino štěstí se oficiálně stala chovnou fenou. Uchovněna pod Retrieverklubem CZ.

 

10. 9. 2012  jakoby se u nás nic nedělo - ticho po pěšině, tvrdě však makáme a hlavně soupeříme s volným časem:

plány na nejbližší dobu:

15. 9. Canisterapeutický víkend ve Frenštátě pod R. - zkoušky s Tonym (prodloužení platnosti certifikátu o další 2 roky) + poprvé ke canisterapeutickým zkouškám půjde Babeta Maminčino štěstí + moje přednáška na semináři na téma Syndrom vyhoření u canisteapeutického týmu

22. 9.  Klubová výstava rertrieverů v Oslavanech: zkusíme to s Babetou ve třídě otevřené a s Tonym v čestné třídě

29. 9. Podzimní zkoušky s Babetou u OMS Karviná

6. 10. sportovní kynologie - zkoušky ZZO podle NZŘ s Babetou na cvičáku ve Vendryni, začali jsme včera nacvičovat, jde to trochu mimo nás, jsou jiné důležitější věci, ale proč to nezkusit?

18. 11. účast na semináři pro chovatele v Praze - zajímavá témata týkající se zdraví (oči, ledviny)

 

8. 9. 2012 - návštěva u Bětky: pomazlit se s naší Bibi a jejími miminky  + ostříhat psy (už se tam až do Oslavan nedostanu)  Nádherné odpoledne a večer! Díky Bětuš!

 

bibi-a-jeji-deti.jpg

 

19.8. 2012 - Krajská výstava psů v Ostravě na Slezskoostravském hradě. Rozhodčí Andráš Polgár,

Babeta Maminčino štěstí v třídě otevřené - výborný 1, vítěz třídy, Krajský vítěz

 

img_2163.jpg

 

Plně využitá neděle: Krajská výstava na Slezskoostravském hradě, Nová Karolína- trénink Babety na eskalátoru, procházka k Ostravici a nakonec noční směna jako au pair u Bibinčiných štěňátek u Bětky Vrublové. Ta poslední činnost byla nádherná!

http://o-l-i-v-i-e.rajce.net/Horka_nedele_19._8._2012

 

 

18. 8. 2012  první série fotek Bibnčiných štěňátek po 1. týdnu života oasisofpeace.rajce.idnes.cz/Vrh_CH_Oasis_of_Peace_1st_week

10. 8. 2012 - Bibince se narodilo 7 štěňátek (2 černé holčičky a 5 chlapečků z toho 1 hnědý). V současné době je několik černých kluků ještě volných. 

 

maminka-bibi.jpg

 

 

5. 8. 2012 OVVR (basic test of retrievers) Lipník u Hrotovic na Vysočině. Babeta splnila OVVR v 1. ceně - aport se zvěří.

 

img_0086.jpg

 

 

3. 8. 2012 Bibinka je v 56 dni březosti a podle velikosti břicha bude mít hodně štěňátek.

 

navsteva-1.jpg

 

 

1. 8. 2012 - Babeta a aport z hluboké vody: youtu.be/ZM1SjHB0S5I

 

29.7. 2012 - Po 2 nedobrých měsících, kdy Heduška úplně přestala používat levou přední nohu a omezila chůzi na minimum, následkem čehož ji začaly atrofovat i ostatní svaly, opět  je její stav lepší. Několkrát týdně plave a je plná radosti. Není nic hezčího než začít den plaváním v chladivé vodě v příjemném prostředí. Takhle vypadalo dnešní nedělní ráno - Heduščina fyzioterapie v říčce Lomná poblíž jablunkovského sanatoria.

nedelni-rano-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nedelni-rano-7.jpg

 

 

25. 7. 2012 skupinový výcvik na Vitališově. Vzala jsem s sebou všechny psy, které jsem doma našla. Frekventanti měli za sebou 3-5 individuálních výcviků a teď jsme si dali za cíl posílit socializaci a upevnit výkon především u mladých psů. Uměle vytvořená smečka byla velkou zkušeností. Podíleli se na ni: půlroční světlá labradorka Sally, 8měsíční černý labrador Max, 2letý hnědý labrador Kersi, 2letá bullmastifka Loko Moto, 3letá flatka Babeta, 3letá malá kříženka Žanda, 5letý flat Tony a jako "supervizor" flatí babička 10,5letá Heda.

Dovolím si zacitovat kousek mailu, který mi dnes přišel a hrozně mi udělal radost: "Dobrý den,
na úvod bych Vám chtěla poděkovat za včerejší výcvik s ostatními psy. Šli jsme tam s velkou obavou, co to naše tele vyvede, ale byli jsme opravdu hodně mile překvapení. Užil si to i Martin, když viděl, že to Maxovi jde, spadly z něj veškeré obavy a po výcviku bylo vidět, že je nadšený a hrdý, hned Maxe všude vychvaloval...."

 

vycvik-3.jpg

vycvik-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

vycvik-2.jpg

  

vycvik-8.jpg

vycvik-10.jpg

 

22.7 2012 - ačkoli se to nechce věřit, v pondělí 16. 7. 2012 v noci zcela nečekaně zemřel úžasný pes O´Flanagan Vice Versa, mezi flataři známý jako Dogí. Je otcem obou našich vrhů, zanechal po sobě ještě mnoho dalších vrhů a jeho život bude pokračovat v potomcích. Pro jeho opravdu milou, vřelou povahu jej musel mít rád každý, kdo jej poznal. Moc za ním smutníme, Bětce Vrublové však v něm odešel přítel nejvěrnější. 

 dogi.jpg

Nezapomenutelný!

 

 

 

 

21.7. 2012 - Tony se svou nevidomou kamarádkou Pavlínkou (pokračuje v canisterapii po Hedě, která se Pavlínce navždy zapsala do srdce)

 

obraz-437-kopia.jpg

 

 10. 7. 2012 - navštívili jsme Bibinku  u Bětky Vrublové, kde je již skoro týden. Bylo to bouřlivé přivítání, ale jinak je vidět, jak se tam má dobře a že mezi ostatními flatíky v CHS Oasis of Peace nemá čas tesknit. Myslím, že my to dočasné odloučení neseme hůře než ona.

 

7. 7. 2012 - setkání s našimi odchovy - asistenčními psy- v Olomouci. Sobotní horký den jsme strávili na návštěvě u dr. Antonů, ktrému pomáhá Balú Maminčino štěstí. Iniciátorem setkání byla p. Moricová z Liberce, která Balúa vycvičila a dojela z Liberce se svou dcerou Blankou a její asistenční fenou Amálkou Maminčino štěstí (Mali). Bylo to také setkání sourozenců ze 2 našich vrhů, protože jsme s sebou vzali Tonyho a Babetu.

balu-a-babeta.jpg

blanka-s-maminkou-a-tonym-vedle-voziku.jpg

img_2131.jpg

 

 

5. 7. 2012 - několikahodinový výcvikový maraton v Palačově u Martina  Incédiho. Společně s Monikou Čmielovou a jejích krásným hnědým labradorem Kerstenem od Tří jasanů, manželem, kterému jsem půjčila Tonyho, a já s Babetou jsme se opět posunuli dále ve výcviku. Psiska i my měli toho za celý horký den (opět aspoň 34°C) plné kecky a večer jsme pletli nohama.

 

Babeta začíná aportovat zvěř

Babeta začíná s přinášemím pernaté zvěře

 

 

3. 7. 2012 - Bibinka je březí! Jsem moc ráda, že cestování do Švédska nezůstalo bez následků. Hnědá a černá štěňátka se narodí v polovině srpna. Ultrazvuk ukázal podle veta hodně štěňátek, já jsem viděla 5 kuliček. Brzy se s Bibkou rozloučíme - změnili jsme rozhodnutí, aby se nestresovala před porodem. Odcestuje už nyní na 3 měsíce k Bětce Vrublové, svojí chovatelce,aby si přivykla na jiné prostředí. Naštěstí Bětku moc dobře zná a Oasis of Peace je její druhý domov.

23. - 24.6. 2012 - semináře s Martinem Pejšou, mistrem ve sportovní kynologii. Martin Pejša působil svým vystupováním sebejistě, ale zároveň skromně. Všechno se vyvíjí, taktéž metodika výcviku a kdo to nepochopil, stává se brzdou.Opravdu příjemné setkání se sympatickým, milým člověkem s obrovskou dávkou trpělivosti, s chutí se o své znalosti a zkušenosti podělit. První den věnovaný poslušnosti, v neděli stopování. Množství nových informací, jak na to- teoreticky, videoukázky, prakticky na pejscích.(škoda, že lidská - hlavně ta moje- paměť je tak nedokonalí) 

 

seminar-s-martinem-pejsou-23.-24.6.212.jpg

 

8. 6. 2012 - Vyšetření u veterináře ukázala, že Bibinka ve skutečnosti hárá delší dobu než se nám jevilo, progesteron letěl dosti nahoru a všechno to změnilo situaci. V pátek vpodvečer jsme ji sbalili raneček a odcestovala s Tomem do Frýdku-Místku, kde se měnilo auto a řidiči a již zcela pod vedením její chovatelky a spolumajitelky Bětky Vrublové vyrazili do Švédska za ženichem. Cílem je město OSKARSTRÖM. Doufáme, že všechno dobře dopadne a budeme se těšit z černých a hnědých štěňátek.

www.oasisofpeace.cz/vrhCH.htm

 

3. 6. 2012 - holky Bibinka a Babeta začaly hárat. Takže ve středu a v pátek Bibinka půjde  na vyšetření hladiny progesteronu k veterináři a příští týden jí balíme ranec na cestu do Švédska za ženichem.

 

25. 5. 2012 - Babeta slaví 3. narozeniny! Happy birthday!

A zasmějte se s námi: Babeta před měsícem neuměla plavat a těsně před Herolticemi to poprvé zkusila. A takhle řádila v Herolticích. Vůbec nevadí, že plave ala paní radová. Doufám, že si svůj plavecký styl brzy zlepší.

 http://youtu.be/uSB4gUFBmos

 

19. 5. 2012 - Vyškov, seminář Canisterapie z pohledu speciální pedagogiky pořádaný sdružením "Piafa". Člověk se musí pořád vzdělávat. Velmi obsažný a na  dobré odborné úrovni vedený seminář, načerpala jsem dost podnětů pro další práci  s postiženými dětmi. Vřele doporučuji!

 

27. 4. - 1. 5. 2012 - V zimě na brněnské výstavě mne oslovila Lenka Helemíková s návrhem podílet se přednáškou o canisterapii na akci pro chovatele retrieverů. A tak jsme prožili sice pouze 2,5 dne na SRAZU (NEJEN) FLAT COATED RETRIEVERŮ  RK CZ pořádaného regionálním střediskem Vysočina v Herolticích u Tišnova, ale bylo to moc prima a stály za to. Páníčkům pejsků a pejskům samotným bylo nabídnuto množství aktivit, které  mohli vyzkoušet, dovědět se o nich a podle svého gusta volit jako zaměstnání pro své miláčky v budoucnu: seznámení s OVVR, lovecký výcvik, vystavování, stříhání pejsků, canisterapie, přednáška veterináře o kloubních problémech psů, záchranářský výcvik, working testy, agility.....

Naše výprava byla kompletní - 5 psů+2 lidi. Počasí nádherné, lidičky i pejsci bezvadní! Byla jsem nadšená, že jsem mohla prožít volné dny v tak krásném prostředí údolí Svratky. Vypůjčila jsem si pár snímků od Lenky Helemíkové, Tomáše Svobody aj. o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Heroltice_2012

 

img_2097.jpg

Takhle si objednávají u baru canisterapeutičtí psi Bibi a Tony

 

 17. 4. 2012 - představujeme plánované krytí fenečky Bibi (Darling Oasis of Peace), kterou máme ve spolumajitelství s chovatelkou Bětkou Vrublovou. Bibi vyrazí za ženichem do Švédska. Tento vrh bude pod hlavičkou CHS Oasis of Peace a je plně v režii Bětky. Moc se těšíme na Bibinčiny děti. www.oasisofpeace.cz/oasis_of_peace_tmave_0109.htm (rozklikněte Vrh CH)

 

 

15. 4. 2012 -Snažím se své časové zaneprázdnění vykompenzovat  aspoň takto:         

                o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/15._4._2012_Radvanov

Vůbec nikomu nevadilo, že jsme pořádně zmokli!

 

14. 4. 2012 - Národní výstava psů Ostrava, rozhodčí Štefan Janega. (The National Show of Dogs in Ostrava, judge Št. Janega, SK),  Přihlášená od nás byla pouze Babetka. Po všech změnách se mi potvrdilo, že plány jsou od toho, aby se měnily. Na tento termín se mi posunul dvoudenní kurz ze zaměstnání. Naštěstí mne zastoupily ve výstavním kruhu Bětka Vrublová a Lenka Smutná. Manžel poskytoval dopravní servis a já jen o přestávkách v učení sledovala na mobilu, jak si Babeta vede.

Babeta Maminčino štěstí - třída otevřená, výborný 1, CAC (open class, excellent 1st, CAC)

Fotky  www.o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/NVP_Ostrava_2012_-_Babeta,_tr._otevrena,_vyborny_1,_CAC

 

31.3. 2012 - Heduška absolvovala po cca 1/4 roce podrobnější kontrolní vyšetření. Výsledky nesjou nikterak výborné, ale relativně uspokojivé vzhledem k diagnoze a věku. Jsme rádi aspoň za toto. Trochu zlobí jeden jaterní enzym a v souvislosti s nemocí má deficit vápníku. Snímky ramene ukázaly jen nepatrně změněný stav. Na vnitřních orgánech nebyly vidětl žádné metastázy. Přála bych si, aby se ještě na čas podařilo nemoc udržet na uzdě. 

Heda sice hůře chodí, ale pořád po 4 nohách. Je v dobré náladě a moc jí chutná. Je to naše sluníčko v domácnosti.

 

heduska-31.3.2012.jpg

 

24. 3. 2012 - Babeta se zúčastnila své první výstavy. V sobotu jsme soutěžili na výstavě v Nitře. Rozhodčí Judit Szilágui z Maďarska udělila tato ohodnocení:

Babeta Maminčino štěstí - výborný 3 ve třídě otevřené

Antonio Maminčino štěstí- výborný 3 ve třídě šampiónů

 

20. 3. 2012  - dneska u veterináře Bibinka (Darling Oasis of Peace) poskytla při transfuzi svou krev nemocné fenečce kokršpaněla. Moc věříme, že jí zachrání život!

 

 Krásná hlava Babety 

babetcina-hlava.jpg

  

 Babeta ve výstavním postoji 

babeta_mamincino_stesti_17.3.2012_postoj.jpg

 

 

17. 3. 2012 - sobotní úprava srsti na výstavu v Nitře u Bětky Vrublové, pak mejdan pro pejsky v rámci přípravy na Heduščiny 10. narozeniny a nakonec procházka do honitby poblíž Vrublů. Večer jsme byli na šrot my i psi.

Pár fotek  na oasisofpeace.rajce.idnes.cz/Mamincino_stesti_na_navsteve_17.3.2012  

 

9. 3. 2012 - Velmi radostný den!!! Dneska dorazily poštou výsledky posouzení dysplazie kyčlí a loktů naší skoronové fenečky Babety Maminčino štěstí. Byli jsme napjatí, protože se snímky pořizovaly až ve věku 2 roky 10 měsíců, což není optimální. Snímkoval MVDr. Raška z Ostravy, posuzoval MVDr. Decker - pro Retrieverclub CZ.

HD 0/0             ED 0/0

Musím Babetu pochválit, že po krátkém tréninku zvládla nošení náhubku a hlavně cestu veřejnými dopravními prostředky do Ostravy na snímkování (bus, vlak, tramvaj) naprosto ukázkově.

 

 

Našla jsem podzimní fotky Bartoloměje z našeho odchovu, který bydlí nedaleko Olomouce.

 

bart-krepelka1.jpg

bart-krepelka-2.jpg

 

4. 3. 2012 - dneska jsme opět začali s výcvikem v naší psí miniškoličce, a to první lekcí s půlroční fenkou velkého švýcarského psa Andromedou. Den se pomalu prodlužuje, terén už je vhodný, tak to rozjedeme se všemi, kteří nemají ještě ukončeny lekce.

3. 3. 2012 - Jaro už je i tady, u nás v Beskydech. Procházka z Jorkem na Vitališově:

 

prochajda-3.-3.-2012.jpg

bibi-v-potoce-2.jpg

prochajdy-3-3-2012.jpg

 

 

6. 2. 2012 - plány se dělají od toho, aby se upravovaly. Vzhledem k tomu, že jsme se početně rozrostli (co se týká psů), tak jsme museli ustoupit od záměru odchovat v naší CHS  letos vrh C - štěňata po Bibince. Bibi letos při letním hárání bude nakryta, ale na starost si vše vezme její spolumajitelka Bětka Vrublová a vrh bude veden pod jménem její CHS Oasis of Peace.

 

4. a 5. 2. 2012 - DuoCACIB Brno jsme navštívili pouze jako diváci. Výstava se majitele flatů skutečně vydařila, švédští rozhodčí byli přísní jak má být, sjelo se hodně psů a v některých třdách se utkala velká konkurence. Od nás nebyl nikdo vystavován -  Bibinka po operaci cysty na prutu ještě pořád nemá nasrstění. Pojali jsme to jako relaxační víkend s přáteli, dokonce došlo i na příjemný večer ve vinném sklípku. S sebou jsme měli Babetu (v rámci socializace, přivykání si na velké akce a jiné prostředí) a Źandu jako její kámošku pro hry.

 

3. 2. 2012 - ani letošní hodně mrazivé počasí nezastaví naší psí smečku v aktivitách.  

 

bydleni-se-psy.jpg

Čekáme až se panička oblékne, venku - 16° C. (Žanda se už nevešla)

 

brrr--to-zebe..jpg 

Brr, to zebe

 

 

 

babetin-vysvih.jpg 

Babetin výšvih


 

28. 1. 2012 - před 2 týdny se oficiálně do naší smečky vrátila Babeta Maminčino štěstí.

 

babeta-s-maminkou-hedou.jpg 

 Babeta se svou maminkou Hedou. Která je která?

 

 2. 1. 2012 Začínají se scházet zprávy od našich odchovů. Mám velkou radost rodinky Soldáncov z Vrbového u Piešťan. Lilinka (Amanda Maminčino štěstí)  má v plánu být nakryta,

Moc mne těší že s fenkou pracují a ani se nepochlubili, že je uchovněna v 1. pol r. 2011 s těmito výsledky:

- HD A/A, ED 0/0,

- na KVR V Nitře 2010 obdržela hodnocení V2, res. CAC v otevřené třídě, (Štefan Janega - SR)

-  OVVR v I. ceně.

Jsou nenápadní a skromní.

 

 

pf-2012.jpg