Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2009

Přidány přehledy výsledků výstav našich flatíků, umístěny do fotogalerie Naši psi k jednotlivým psům jako obrázky.

 

29.12.2009 - nádherný slunečný den jsme začali hrou a seznamováním na louce u domu. Fletíci Žandu bez problémů přijali do smečky a především ona se musí naučit v ní chovat. Naštěstí není dotěrným štěnětem. Rychle se učí a odbourává zlozvyky z kotce z odchytiště. Od včerejška nebyla ani jedna loužička v bytě.

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Zany_3._den_u_nas/#album

Obrazek

 

27. 12. 2009 (A new Dog Friend in our pack - homeless puppy female Jeanette, the right mut) - tak jsme se opět rozrostli. Dnešním dnem přibyl další čtyřnožec v naší domácnosti. Je to čistokrevný kříženec (tipujeme na směsici jezevčíka a jorkšíra) bez domova, pojmenovali jsme ji dnes při pohledu do kalendáře Žanda, Žanynka. Je cca ve věku 1/2 - 1 rok. Ihned jsme ji odčervili a udělali jsme moóoc dobře, v týdnu ještě navštívíme veterináře. Její kariéra je jasná - canisterapie, pes postelníček k imobilním klientům (náhrada za důchodce Dina). Je klidná, před skotačením preferuje kontakt s člověkem. Doslova po něm touží a vydrží celé hodiny v náručí nebo jen tak přitisknutá vedle těla a má zatím bezmeznou důvěru vůči lidem. Byla odchycena před 2 měsíci , několikrát jsem ji navštívila, tak mohu tušit, co jsme si osvojili. Týden dovolené budu dělit mezi její adaptaci v naší domácnosti a hry s dalšími pejsky venku. Nejtěžší je teprve před námi - přijetí ostatními psy do smečky, především šéfovou Hedou.
 

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3111940

 

23. 12. 2009 - moc děkujeme za přáníčka k Vánocům a do nového roku !!! (many thanks for Xmas cards)

(we spend the winter time with helping fo homeless dog asylum, senior Dino is sleeping near the heating whole the time, Tony yearns to his rutting youkemates...)
Za velkých mrazů si hřeje staroušek Dino své malé tělíčko u topení. Odmítá se jít i vyvenčit, musíme jej vynést, chlad mu nedělá dobře na klouby a zadní nohy méně ovládá. Celé dny prospí.
Aby sousedi nemuseli poslouchat to skučení a vytí Tondy jako obraz touhy po svých černých háravých společnicích, tak Tonda s náma také dlí doma. Strašně rád pomáhá při pečení a úklidu. Nepřeháníme to.
Raději navštěvujeme odchytiště bezprizorních psů na cvičáku. Přebývá tam teď - doufáme, že dočasně - několik pejsků menšího vzrůstu, z toho jedno chundelaté černé štěně. Máme hned lepší pocit, když jsme trochu mohli zpříjemnit jejich pobyt v kotcích: vystlali jsme jim pelechy voňavou slámou zbylou po štěňatech a chlupáči si pochutnávali na bažantech, které postupně vytahujeme z mrazáku a vaříme.

6. 12. 2009 (Our bitches are rutting in the same time, waw! We can plan exibitions in the begining of year 2010!) Naše psí holky se spolu domluvily a začaly hárat na den stejně. Sestěhovaly jsme tedy budoucí tchýni a snachu do jednoho velkého kotce, kde si lebedí. Zatím nepozorujeme, že by s nimi hormonální změny výrazně cloumaly a byly vůči sobě nepřátelské. Naopak se pořád pusinkují a konají "dentální hygienu". Vyřešila se otázka Bibinčiny účasti na lednových výstavách v Olomouci a v Trenčíně.

5.- 6. 12. 2009 (2 international dog schow in Nitra, SK) Byl to čertovský víkend, ale nadílka pro Toníka jako od Milkuláše!
Přes všechny překážky, které jsme museli zvládnout, jsme s pomocí hodných a ochotných lidí absolvovali 2 mezinárodní výstavy NITRACANIS v Nitře. Bohužel, se nám nesplnilo přání vybojovat CAC pro Bibi, ten poslední titul, který ji chybí pro udělení Junioršampióna Slovenska. Toník se tam jel jen tak podívat a ukázat a dařilo se mu neočekávaně dobře, opravdu je nyní ve skvělé kondici.


sobota 5. 12. 2009 - rozhodčí (judge) Jana Janek, SK, působí dlouhodobě ve Skandinávii:
Bibi ve střední třídě (midle class) - VÝBORNÝ 2 (excellent 2), titul Res. CAC
Toník v otevřené třídě (open class) - VÝBORNÝ 1 (excellent 1), CAC, CACIB

Myslím, že všechny chovatele flatů potěší slova rozhodčí působící v cizině, že za posledních 10 let se neuvěřitelně zvedla úroveň plemene FCR ve východní Evropě, tj. i v České republice.

neděle 6. 12. 2009 - rozhodčí (judge) Ľudovít Janek, SK:
Bibi ve střední třídě (middle class) - VÝBORNÝ 2, (excellent 2)
Toník v otevřené třídě (open class) - VÝBORNÝ 1 (excellent 1), CAC, Res. CACIB
 

29.. 11. 2009 - (hunt in pheasantry Albertovec) Včera jsme po zvážení všech okolností místo klasického honu využili nabídky Lenky Smutné zúčastnit se komerčního honu v bažantnici Albertovec na Opavsku. Něčeho takového jsem se zúčastnila poprvé. Počasí příjemné, sešli jsme se páníčkové od 6 flatíků ( Lenka s Caty a Teddym - toho vedl Patrik Wieder, Ewelina z Polska z Dieselem, Bětka s Dogim, a náš pár s Bibinkou a Tonym. Bibinka se předvedla jako skvělý pracant, což má po své mamince Astě ze Šídláku. Hon byl úspěšný, střelci ulovili přes 1500 kusů bažantů. Byli jsme unaveni více než pejsci, ale domů jsme odjížděli s výplatou přes 2 desítky bažantů. Aspoň budeme mít s čím trénovat...Heduška by takový hon už fyzicky nezvládla, tak se aspoň potěší, když si bude moci cvičně dohledávat na louce...
Fotografie na

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Bazantnice_Albertovec_28._11._2009/
(jen malá část je od nás, zbytek jsme si půjčili od Bětky Vrublové, která je autorem všech snímků označených P...)

Obrazek

 

 


16. 11. 2009
Co plánujeme

 

 

:

 

- 28. 11. 2009 účast na honu v náročném kopcovitém terénu Těšínských Beskyd, kromě Toníka by se měla účastnit i Bibinka, takže s ní pilně trénujeme disciplíny z Podzimních zkoušek. Je moc šikovná, i když tvrdohlavá;

 

 

- 5. a 6. 12. 2009 Mezinárodní výstava psů NITRACANIS v Nitře (2x), poslední výstava v roce, Bibi bude urputně bojovat o titul, aby měla naději na Junioršampiona SR, Tonik si bude jen tak užívat, už se mu Šampion SR vyřizuje. A my si budeme užívat s ním. V kruhu bude předvádět Lenka Tomečková, nadějná handlerka z východního Slovenska. Jsme zvědaví, co si připravila za recesistické překvápko na poslední výstavu v roce, ale garantuje, že si ji rozhodčí určitě zapamatují;

 

 

- 9. 1. 2010 Hanácká národní výstava psů v Olomouci. Je to blízko a musíme ještě zlanařit aspoň nějaké psí mimčo z našeho vrhu B;

 

 

- 16. 1. 2010 se rozhodujeme mezi účastí na Flat Cup v Nedachlebicích a vyhlášeném mysliveckém bále v Mostech u Jablunkova ( "na dvou koňach současně nejde rajtovat").

 

 

 

Všechno závisí také na tom, kdy se Bibi rozhodne hárat.

 

 


7. 11. 2009

 

 

-

NÁŠ PRVNÍ HON - MS Komorní Lhotka. (our first hunt)

 

Díky známému jsem se zúčastnila s Tonym honu na drobnou zvěř. Byla to moje i Toníkova premiéra a měla jsem trochu obavy, jak to zvládneme, zda to přežijeme.Tak jsem strávila sobotu jako jediná ženská mezi 47 chlapy. Byla jsem trochu netradiční "honcula" se psem.Tony byl ze všeho stejně vykulený jako já a připadalo mi to, že je to navlas stejné jako když se po škole člověk dostane do praxe. Takže to, co jsme nacvičovali na zkoušky teď měl v reálu a hodně náročnější. Tonda se učí napodobováním a tady neměl svou známou smečku. Kromě něj byli na honu jen 3 zkušení psi ( ohař a fousci) a tak se spolu moc nesetkávali. Tonda je bezmezně respektoval. Jsem ráda, že si konečně mohl zkusit přinést teplou zvěř. Je to úplně něco jiného, když přináší bažanta s třepetajícími křídly než toho z mražáku. Musím ocenit, že všichni na mne byli moc milí, hon byl skvěle organizován a poslední leč neměla chybu. Těch dobrot!

 


17. 10. 2009 Podzimní zkoušky (Fall Trial)

 

v honitbě MS Havířov, pořádané OMS Karviná. Byla to ode mne drzost jít na zkoušky a nemít vše docvičeno, ale nakonec to dopadlo nad očekávání. Ještě včera jsem pochybovala, zda vůbec pojedu, dneska ráno, zda vůbec dojedu (auto nestartovalo, pak zase jelo, ale nefungovaly stěrače). Počasí bylo na tyto pozdní Podzimní zkoušky opravdu tvrdé, naštěstí v Havířově nebylo po sněhu ani památky a místo sněhu nás kropil déšť. Psi i lidi prokázali výdrž.

 

Toníček selhával tam, kde jsem se neobávala a tam, kde jsem tušila, že nás mohou vyrazit, tak to zvládl ukázkově ( přinášení kachny z hluboké vody). Při poslední disciplíně slídění s dohledávkou nám ještě zamotal hlavu živý zajíc, na kterého Tony málem šlápnul při slídění. Nemohl pochopit, proč má dohledat mrtvou pernatou, když mu kolem nosu běží zajíc.

 

 

Všichni lidičky na podzimkách byli moc hodní, vše bylo pečlivě připraveno a prostředí bylo neformální. Rozhodčí se chovali tak, aby nikomu neublížili, ale byli objektivní. Přihlášeno bylo 14 psů, začalo 13 psů, z toho 8 ohařů a 5 psů malých plemen (fletící jsou u malých plemen, chacha). Zkoušku složilo 9 psů.

 

 

Obrazek

 

 

Tony - obstál ve zkoušce lovecké upotřebitelnosti ve III. ceně za 103 bodů a
složením Podzimních zkoušek splnil všechny podmínky pro udělení titulu

 

SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY
(everything for Slovakian Show Champion is ready)

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/PZ_Havirov/
 

10. 10. 2009 Světová klubová výstava retrievrů v Bratislavě (World Club Retriever Show)- v rámci World Dog Show Bratislava 2009 byla na výstavišti Incheba pořádána tato významná soutěž, pro vystavovatele flatů přitažlivější o to, že rozhodčí byla zkušená p. Lena Hägglund ze Švédska, majitelka chovatelské stanice O´Flanagan. Na sobotní den bylo přihlášeno 92 flatů, Toník měl početně nejobsazenější třídu - v otevřené třídě bylo přítomných 12 psů, z toho 4 z chovu Almanza. Bibinka soutěžila mezi 4 mladými fenami a zvítězila - nejlepší mladá fena. Další pohár doma!

Darling Oasis of Peace - výborný 1, CAJC (excellent 1 in young class, CAJC)

Antonio Maminčino štěstí - velmi dobrý (very good on open class)

Zajet si do Bratislavy rozhodně stálo za to: mít posudek od této rozhodčí a vidět úžasné psy ze světoznámých chovatelských stanic.

Výsledky na: http://www.slovak-retriever.org/akcie/vystavy/kvr09/skvr_09.htm

Fotodokumentace na: http://picasaweb.google.pl/swiat.ewiqa/RETRIEVERWORLDCLUBSHOW#

http://picasaweb.google.com/bigstar.fcr/RetrieverWorldClubShow#

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/WCDS_Blava/

 


5. 10. 2009

- obdrželi jsme velké množství milých obrázků s

Buddym Maminčino štěstí

z Liberce. Určitě musím v nejbližší době udělat fotogalerie štěńátkům vrhu B.

 

 

 

Obrazek

Ostříhaná Maruška s Badíkem



3. 10. 2009 - skvělá zpráva od veterináře. Potvrdil nám, že histologie Hedin nádor shledala jako benigní cystu. Heda už má vytaženy stehy, vynahrazuje si nedostatek pohybu za minulé dny a hlavně je teď hrozně zhýčkaná a rozmazlená.

Byli jsme cvičit a náš známý nám u toho střílel z brokovnice. S klidem při střelbě nemáme žádné problémy, horší je udržet klid před vysláním k aportování.

.
 

Balú všechny zdraví a roste jako z vody!!!

Obrazek


28. 9. 2009

- Začíná se konkretizovat pro koho bude vycvičen

Balú,

který je nyní v předvýchově. Pokud všechno půjde dobře a po 1. roce věku Balú bude nadále zdravý a povahově vhodný, bude připravován pro pana Ludvíka A. z Olomouce jako asistenční pes.

 


26.- 27. 9. 2009 Národná výstava psov v Prešove (National Dog Show Prešov) 

 

- nechali jsme se přemluvit k této výstavě a vůbec nelitujeme. Také jsem si uvědomila, že do Prešova to mám blíže než do Prahy.

 

Rozhodčí Karl- Erik Johansson ze Švédska naše psy ohodnotil :


Darling Oasis of Peace
- velmi dobrá 1

 

ve třídě mladých

(very good in junior class)
Vynikající výsledek !!! Antonio Maminčino štěstí
- výborný 1

ve třídě otevřené, titul

CAC SR, BOB, Vítěz Slovenska 2009 (excellent first, CAC SK, Best of Breed, Winner of Slovakia 2009)

 

Děkuji handlerce Lence Tomečkové z SK za nádherné předvedení!

 

 

Obrazek

 

Více fotek na:
http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/NVP_Presov_26._-_27._9._2009/



22. 9. 2009
Hedunka je po operaci a daří se jí velmi dobře, jen ten satelit kolem krku ji otravuje. Obavy o ni jsou za námi a tak si z ní utahujeme ( má nové jméno "Radarová základna").

Obrazek

 

Obrazek

 



13. 9. 2009
Opožděně přidáváme příjemnou zprávu:
Amanda Maminčino štěstí (Lilinka, dcera Hedy) v červnu na své první výstavě v Senci ve třídě otevřené získala ocenění výborný 2. Rozhodčí Lúdovít Janek z SK. Líbílo se, jak dobře spolupracovala s páníčkem. Děkujeme za fotografie Tominovi (vloženy do Fotoalba až nakonec - Vrh A - AMANDA)

 

Obrazek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 


5. -6. 9. 2009 - Canisterapeutický vílkend ve Větřkovicích

 

. Občanské sdružení Podané ruce z Frýdku -Místku pořádalo seminář a testování psů vhodných ke canisterapii. My jsme se účastnili také - jako členové této organizace - manžel hlídal střídavě psy či věnoval se dětem (cizím) a já mezitím pracovala jako člen zkušební komise a především s

Bibinkou a Hedou skládala zkoušky.

Obě holky byly šikovné, 14 měsíční Bibi si vedla dobře s temperamentem sobě vlastním a zkoušky složila (na vlastní práci si však bude muset ještě pár měsíců počkat až více dospěje po stránce neuropsychické) a starý mazák Heda mi udělala radost, jak po delší pauze způsobené březostí a mateřstvím se sebejistě vrátila ke svému poslání a nádherně polohovala.

 

Oba dny byly náročné, avšak v neděli jsme našli čas po obědě sejít se s Lenkou Smutnou a zacvičit si u rybníků.

Leni, díky za tvůj čas a to, že ses podělila o kachnu na cvičení vlečky a aportů s pernatou !

1. 9. 2009

 

 

Užíváme si podvečerního sluníčka u řeky a cvičíme a hrajeme si denně s flatíky. Čeká nás canisterapeutický víkend ve Větřkovicích, kam jezdíme moc rádi, avšak asi nebude ideální počasí. Vidím nutnost se více věnovat Hedě (obnovovací canisterpeutické zkoušky po 2 letech) a především Bibince, kde budu jejím psovodem já (canisterapeutické zkoušky poprvé). Zatím stále považuje za svého jediného vůdce manžela.

 


Došla první zpráva a fotky Balúa a Mali z Jablonce n. Nisou:

 

 

..".

Haló haló,
tady Balú a Mali, posíláme pozdrav domů do rodného hnízdečka. Už jsem se tu zabydlel a právě okusuji svoji starší ségru. Chodím s ní na procházky a za tepla se koupu na koupališti, kam nejdřív spadnu a pak volám o pomoc, ale je to fajn. Včera jsem byl na procházce v lese a moc se mi to líbilo, dokonce jsem hledal i houby, chodil jsem v potůčku a prolízal jsem trubkou na vodu, která je velká jako já :-) bylo to moc zajímavé.

Balú je jinak moc fajn, všichni jeho a Mali obdivují, jak jim to spolu moc sluší. Myslíme si, že přechod zvládnul pohodě, budeme se snažit, aby jsme udělaly kvalitní předvýchovu a připravily na výcvik. Již teď vím, že pro nás bude jeho předávání velice těžké"...

 

 

Obrazek

 

 

Balú se svou starší sestrou Mali ( asistenční pes) a ovčandou Sunny

Obrazek

 

Mali jako by z oka vypadla mámině Hedě

 

Obrazek

Amálka Maminčino štěstí (Mali) - kukuč má po mámě .

 

Obrazek

 

 

 

 

29. 8. 2009 MVP Interdog Bohemia Mladá Boleslav

Rozhodčí Miloš Kašpar posuzoval 47 přítomných FCR z 52 přihlášených jedinců. Sešla se solidní konkurence a hodnocení rozhodčího bylo přísné. Neobstáli jsme sice podle našich představ, ale odpovídalo to skutečnosti a současné kondici a líbivosti našich psů:

Tony - velmi dobrý ve třídě otevřené (very good in open class)

Bibi - výborný 2 ve třídě mladých (excellent second in junior class)

 

28. 8. 2009 - opět náročný víkend před námi.

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Dnes dopoledne předáváme do předvýchovy na asistenčního psa naše poslední štěně z vrhu B - pejska Balú. Občanské sdružení Psi pro život jej převáží k Moricovým do Jablonce n. Nisou, kde již působí naše fena Amálka Maminčino štěstí (Mali) u jejich dcery jako asistenční pes. Rodina se Balúa ujme opět do předvýchovy jako to už udělala u Mali. Bude mi po tom černém zlatíčku moooc smutno, ale jsem ráda, že někoho udělá šťastným.

Balú, mám tě moc ráda a budeš mi chybět !!!

 

Odpoledně odjížídme do Mladé Boleslavi na Mezinárodní výstavu psů INTERDOG Bohemia. Vystavováni budou Tony a Bibi.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Obrazek

 


23. 8. 2009 Bibi splnila podmínky pro udělení titulu Junior Champion Rakouska - zvládla to za 3 dny!
Díky Bětko!!!
Dnes už to byly nervičky, ale opět přišla nádherná SMS: Bibi opět obdržela   výborný 1, titul CAJC a ÖKV Centennial Junior Winner.
22. 8. 2009

 

2. den : Bibi opět v Rakousku zabodovala:  výborný 1, CAJC a titul Vítěz mladých středovýchodní Evropy (feny)

21.8. 2009

1. den : Bibi dostala v Rakousku výborný 1 a titul CAJC ( třída mladých fen)

21.- 22.-23. 8. - MVP /IDS Wels (Rakousko) - Bibinka byla již včera večer zavezená k tetě Bětě, která se pokusí získat solidní hodnocení na 3 výstavách u našich jižních sousedů. Bude to náročné a vyčerpávající.


 

 

 

 

Trochu fotodokumentace z Bratislavy naleznete zde:

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Duodanube_Bratislava_2009/

Na výstavě flatí páníčcci většinou byli spolu a při čekání se utvořila opět česko-slovensko-polsko flatí skupina, v sobotu se přidali také Němci. Počasí přálo koupání, a tak po výstavě jsme byli vyplavit psy v Lozornu, v neděli jsme jeli do Velkého Bieľu poblíž Sence. Jako bonbonek byla sobotní pozdně večerní návštěva Bonda (Leona) , kde jsme předávali Export Pedigree. Roste z něj nádherný pejsek, je milovaný a opečovávaný.Škoda jen, že se nedalo fotit, je tak rychlý, že by to asi byly jen černé šmouhy.

Obrazek


15. a 16. 8. 2009 - Mezinárodní výstavy psů DUODANUBE Bratislava - jsme s výsledky spokojeni a navíc jsme si užili v horkém počasí u vody.
sobota, posuzoval Vladimír Adlt - CZ:
Antonio Maminčino štěstí - výborný 2, Rezervní CAC
Darling Oasis of Peace - výborný 1, CAJC

neděle, posuzoval Velimir Sruk - Chorvatsko:
Antonio Maminčino štěstí - výborný 1, CAC, Rezervní CACIB
Daling Oasis of Peace -  výborný 2



10. 8. 2009 Vynikající výsledky od MVDr. Deckera:
Darling Oasis of Peace - HD 0/0, ED 0/0
Teď už nám nic nebrání zažádat o uchovnění Bibinky.

9. 8. 2009 Darling Oasis of Peace (Bibi) udělala ve věku 13 měsíců OVVR v I. ceně, 218 bodů z 232 max. možných, aport se zvěří, nos za 4. Pokus o fotodokumentaci naleznete na http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/OVVR_9._8._2009/

6. - 8. 8. 2009 Výcvikové soustředění v Nedachlebicích u Uherského Hradiště- příprava na OVVR s Bibinkou. Škoda, že na fotkách nelze zachytit atmosféru mezi stejně praštěnými lidmi, jejich hlášky, vtípky. Těch několik dnů bylo prima, manžel cvičil, já relaxovala od jablunkovské domácnosti, pomáhla, kde bylo potřeba, hlavně jsem trávila čas s vrchní kuchtičkou Lenkou Helemíkovou v jejím království -kuchyni.
Něco málo fotek na: http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Nedachlebice_08-2009_-tabor/


5. 8. 2009 Letošní léto pracuji na základním výcviku 2 mladých fenek: Connie a Lesi. Příjemné zakončení výcvikového podvečera, (mojí svěřenci na přání svých páníčků musejí zvládat základy slušného chování) flatka Connie v doprovodu našeho Tonyho a nás páníčků navštívila restauraci.V jablunkovské Rybárně mají s námi božskou trpělivost. Lesi to teprve čeká.
 

3. 8. 2009 Ná návštěvě ve Vratimově u brášky Barda :

 

Obrazek

 

 

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

2. 8. 2009 Balú už dávno není posmutnělý. Zcela se zapojil do života dospělé smečky, především do divokých her. Trneme hrůzou, že brácha Tony a máma Heda jej doslova převálcují, když se spolu kočkují - Balú se chce mermomocí zapojit. Když nestíhá, vezme za vděk dědou Dinem. Musím dodat, že už je téměř tak velký jak Dino a navíc je staroušek částečně ochrnutý na zadní běhy. Je tedy zřejmě, že si Balú z jeho odmítání už nic nedělá a Dino se přestal na něj vytahovat a přijal hru.

Přidávám pár fotek z plavání v řece - Balú sám zkusil plavání v hluboké vodě líbílo se mu to:

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/U_vody/

 

Prázdninová pohoda

S uspokojením sleduji, jak všichni naši pejskové působí terapeuticky na seniora v naší rodině. Máme takový rituál: moje 84letá maminka téměř denně tráví nějakou dobu venku na lavičce pod pergolou. Pejskové ji podněcují k mluvení, neustále je počítá a stále dokola se ptá, kolik jich vlastně máme a kdo je kluk a kdo je holka. Bezpečně pozná jenom křížence Dina, kterého bere jako svého vrstevníka - oba starouškové se špatným zrakem a téměř neslyšící - a on má zvláštní výsadu sedět vedle ní na lavici.Toník se projevuje také velmi hezky, tváří se, že jí naslouchá a střídavě podává packy. Heda -oblizovačka se snaží vetřít do přízně a Bibinka si ulehne pod nohy a přitiskne se. Jen Balú skotačí kolem a předvádí své roztomilé kousky.

 

29. 7. 2009 Vytvořena nová fotogalerie 006 Vrh B - Buddy, kam jsme umístili první fotky od majitelů Buddyho Maminčino štěstí .

27. 7. 2009 Odpoledne jsme trávili na veterinární klinice MVDr. V. Rašky v Ostravě - snímkoval kyčle a lokty Bibince. Tak a teď musíme vydržet cca 3 týdny na oficiální posudek klubového posuzovatele. Zvolili jsme MVDr. Deckera

 

 

25. a 26. 7. 2009 Výcvikové soustředění Nedachlebice. Prima strávený závěr týdne - veselo (už dlouho jsem se tak nenasmála), příjemní lidičkové se společným zájmem. Toník a Bibi dostali zabrat. Bibinka má úžasné vlohy pro práci v myslivosti. Foto na

http://flatikeda.rajce.idnes.cz/vikendovka_Nedachlebice_-_podzimky_-_25.-26.7.2009/

a

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Nedachlebice_2009/

24. 7. 2009 Doma zatím zůstává úžasný pejsek Balú. Je posmutnělý a hledá své sourozence - kumpány pro hry.

Obrazek

 

Obrazek

 

 


 

Black Velvet (Bartík) odcestoval ve středu večer se svou paničkou, dívenkou Karolínkou, a jejím taťkou do Olomouce. Ve stejném městě už pár dní bydlí jeho sestříčka Billie Holiday Blues (Džesinka).

Foto na http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/predavani_Blacka do Olomouce/ 

Včera odjeli Bartoloměj (Bard) do Vratimova a Babeta do Horní Suché. Jsme rádi, že máme aspoň některá mrňata tady v kraji, pár desítek kilometrů od nás.

Foto na http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/predavani_Bartolomeje do Vratimova/

a

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/predavani_Babetky/ 

 

My dneska balíme a jedeme na víkend cvičit na Slovácko s velkými psy. Zaslouží si to, moc času jsme na ně poslední dobou neměli. Prý to bude náročné pro ně i pro nás....Máme dojet odpočatí, stálo v pokynech. (ale jak to udělat?)

 

20. 7. 2009 - Všem páníčkům štěňátek vrhu B děkujeme za SMS, telefonáty a e- maily o našich černých miminkách v nových domovech. Velmi nás to těší dostávat takové zvěsti a jsme rádi, že Vám přinášejí radost. Jsme tu pro Vás nachystaní v případě potřeby pomoci nebo jen se podělit o zážitky s černými zlatíčky.

 


 

 

 

 

 

 

 

18. 7. 2009 - Ještě včera jsme si říkali společně s Karlem Poláčkem " Bylo nás pět". Dnes už je vše jinak. Po Buddym, který odešel ve čtvrtek, následoval Leon (Bond). Ten dneska večer už bude usínat v Bratislavě a mě nenapadá nic jiného než si prozpěvovat pozměněnou písničku Petera Nagye: " Leon z malého mesta je tu, velkomesto otvor náruč...."

Obrázky na http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/16._a_18._7._2009_-_Buddy_a_Bond-louceni/

 

 

 

 


 

 

13.7. 2009 Do nových domovů odešla Billie Holiday Blues a Barnabáš

 

 

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/13.7.2009-Barny_a_Holy_posledni_den_u_nas/

 

 


 

 

Obrazek

Romantické flatí hnízdečko

 

 

 

 

 

8. 7. 2009 Přidali jsme pár dalších hýbacích obrázků malých černých "tygříků".

http://www.youtube.com/watch?v=ZLSPogJGs-s 

http://www.youtube.com/watch?v=fp7MYgggkHM

http://www.youtube.com/watch?v=W65BMz0KHPQ

http://www.youtube.com/watch?v=txOXtGCxu1A

 


 

Děkujeme:

p. Aleši Delongovi z firmy VITAKRAFT Chovex s.r.o. Třanovice za 15 kg štěněcích granulek Sensitive ( moc jim chutnají),

manželům Dvořáčkovým, kteří přivezli 5 pytlů hoblin z firmy FREEZART PLUS s.r.o. Liberec na podestýlku štěňátkům ( miminka teď krásně voní dřevem),

všem návštěvníkům za hračky a pamlsky, které nám přinášejí s sebou (naši dospělí psi teď vítají nadšeně každou návštěvu).

Vše je moc milé a velmi nás těší!

 

 


 

7. 7. 2009 Pondělí minulého týdne jsme štěňátka podruhé odčervili a na zítřek je domluveno očkování a tetování. Minulý týden se nesl ve znamení nezávazných i závazných návštěv štěňátek. Již 4 zájemci si vybrali konkrétního pejska:

Barnabáš (Bárny) poputuje ze všech nejdříve, a to k Příbrami (tmavězelený obojek)

Buddy se bude za cca 2 týdny stěhovat do Liberce ( světle modrý obojek, dříve světle zelená stužka)

Bond přesídlí do Bratislavy a přijme od své nové paní jméno Leon (tmavěmodrý obojek).

Black Velvet - bude bydlet nedaleko Frýdku-Místku , rozloučíme se s ním přesně za 16 dní. (oranžový obojek).

 

 

 


 

 

 

 

 

5. 7. 2009 Beskidzka Wystawa Psow Rasowych w Ustroniu (NVP). Prima nedělní výlet s Bibinkou a Toníčkem. Polský rozhodčí Maciej Wytyk udělil známky:

Darling Oasis of Peace (Bibi) - výborný 3 ve třídě mladých

Antonio Maminčino štěstí - výborný 2 ve třídě otevřené

 

 

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Beskidzka_Wystawa_Psow_Rasowych_w_Ustroniu%2C_5._7._2009/


 

 

 

 


 

 

28.6. 2009 Pátý týden se štěňátkům chýlí ke konci. Podívejte se v nové fotogalerii ( 006 Vrh B- 5. týden) . Dozvíte se také, proč je tam umístěn odkaz na Barnabáškovu galerii.

 

 

 

 

 

23. 6. 2009 Bibinka přesně dnes oslavila své první narozeniny. Od páníčka dostala narozeninový pudink a vyhrávaly jí k tomu zvony Svaté Alžběty - viz. video.

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZhgLPwveivo

 

 

 

20. 6. 2009 Fotogalerie přejmenována 3. a 4. týden - batolecí věk začíná a přidány další fotky, videoukázky ( viz níže a ve fotogalerii 3. a 4. týden- batolecí ...)

 

 

18. 6. 2009 Potěšte se s námi pohyblivými obrázky našich štěňátek

http://www.youtube.com/watch?v=FLF5w430EMM

http://www.youtube.com/watch?v=VnmIh7YBAcA

http://www.youtube.com/watch?v=fcmaBGDDULY

 

 

 

17. 6. 2009 Dneska nastává velké stěhování. Prostory za garáží jsou vyklizeny a vybíleny, štěňátka budou bezpečně v drátěné štěňěcí ohrádce. Syn si tam nastěhoval válendu a bude spát jako noční služba s nimi. (teda mimo ohrádku). Kocháme se tím, jak si štěňátka spolu hrají. Zatím jsou tyto hry ještě něžné.

 

14. 6. 2009 Štěňátka mají 21 dnů . Byla vytvořena nová fotogalerie s trochou povídání: 006 Vrh B- 3. týden-batolecí věk.

 

11. 6. 2009 Konečně se nám podařilo dát do Fotoalba - 006 Vrh B - První dny.. .tabulku a graf hmotností štěňat a její vzrůst. Dnes mají 19 dnů a už je to všechno jinak. Nyní už nevážíme - nelze to , neustále se hýbou a vylézají z nádoby. Mají obrovský apetit, Hedina mlékárna už nestačí, přikrmujeme a pozítří začnou s kašovitou stravou. Tedy jíst, ne jenom pít.

 

 

 

7. 6. 2009 Štěňátka mají už 2 .týden života za sebou, jejich novorozencké období skončilo.Postupně se jim rozlepují víčka, ale bezpečně ještě nevidí.Pokoušejí se chodit, přitom připomínají pravěké ještěry- hodně se nasmějeme. Ve fotogalerii 006 Vrh B - První dny....jsou přidány 3 fotky .

 

 

Klubová výstava Retriever klubu CZ 2009, OSLAVANY 6. 6. 2009.

Bibinka vedená Bětkou Vrublovou opět zazářila:

Darling Oasis of Peace - výborný 1 ve třídě mladých fen v konkurenci 11 přihlášených fen, udělěn titul CAJC , Vítěz mladých.

Rakouský rozhodčí Peter F. Berchtold ohodnotil Bibi tímto posudkem:

Atraktivní fenka. Hlava a výraz typické. Linie zad pěkná. Úhlení výborné. Kostra a proporce hrudi dobré. Typická srst. Dobrý pohyb.

Obrazek

Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------------


 

 

 

6. 6. 2009 Vyorané myšičky změnily vzhled na bobříky s černými sametovými kožíšky. Již předevčírem se nejmenšímu pejskovi (tmavě zelenému) začaly rozlepovat víčka, včera totéž u hnědě ostužkované fenky ( největší štěňátko). Ocucávají cokoli, co se jim dostane k tlamičce: naše prsty, nožičku, ocásek i přirození sourozence...

3. 6. 2009 Štěňata prospívají a jsou při chuti . Již včera dosáhli dva mrňouskové váhy nad 1 kg.. Poradkyně chovu odeslala příhlášku štěňat k zápisu do Plemenné knihy ČMKÚ.

 

30. 5. 2009 Do fotogalerie První dny.... přidány záběry z 5. a 6. dne života štěňátek.

 

28. 5. 2009 Oprášili jsme seznam asi 30 jmen začínajících na B, který už máme z loňska (Heda onemocněla, a tak to loni nevyšlo), a každý člen rodiny nezávisle na sobě vybral jména a nakonec jsme to dali dohromady - malá škola demokracie, boule jsme si nakonec neudělali. Výsledek je v textu opět ve fotogalerii 006 Vrh B- První dny....

 

Do fotogalerie 006 Vrh B - První dny vrhu B vloženy první záběry .

 

25. 5. 2009 Štěňátka vrhu B jsou na světě. Z celkového počtu 8 miminek je 6 pejsků a 2 fenky. Heda je moc dobrou a pečlivou mámou.

21. 5. 2009 Přidány fotky Hedy do fotogalerie Vrh B - Heda před porodem vrhu B .

14. 5. 2009 Heduška -břicháček- se stěhuje do bytu. Původně jsem chtěla až o víkendu, ale Bibinka začala hárat a tím pádem nemůže bydlet s Tonym . Navíc s Hedou už hormony cvičí a odmítá svou boudu sdílet s jakýmkoli psem, takže důchodce Dino se za těchto chladných nocí klepe venku. Heda si asi ještě min. týden počká, ale už je z ní dobrá mamina, vemínko se jí hezky nalévá. Aspoň bude mít dostatek času zvyknout si na porodní bednu.

 

 

 

 

Obrazek

10. 5. 2009 Speciální výstava KCHLS 2009, neděle, podle telefon. zprávy:

Darling Oasis of Peace (Bibi)- třída mladých: výborná 1, CAJC z 10 soutěžících fen. (Class youth: excellent 1, granting title CAJC).

Rozhodčí Jos de Cuyper ( Belgie).

 

Za 3 hodiny další telefon. zpráva: ( snad Bětka nežertuje):

 

Bibi má ze závěrečných soutěží titul NEJLEPŠÍ MLADÝ PES speciální výstavy. ( BIS junior of Special Show of Retrievers of Hunting Breeders´Club)

Tak je večer čekáme se šampaňským.

Tak je to pravda ! Tomino přivezl Bibinku se dvěmi nádhernými plaketami.

Jen co byla chvilku bez páníčka tak se pořádně předvedla. Je vidět jak dobrý vůdce umí podtrhnout její krásu.

Teto Bětko moooooooooc Ti děkuju za nádherný úspěch , Tomino děkuju za bezpečný dovoz a péči během cesty a všem gratulantům za povzbudivá slova.

páníček Tom

 

 

 

9. 5. 2009 - Bibinka šla do světa! Letos se nemůžeme klubové výstavy KCHLS na Hluboké zúčastnit, Bibi však bude soutěžit bez nás. Předvede ji v neděli Bětka Vrublová, která bude po 3 dni její náhradní "maminkou". Bibi neohroženě nastoupila do auta k Tominovi, který ji přibíral cestou ze Žiliny do F-M a pak tradá na Hlubokou. Bibinko, my Tě budeme mít pořád stejně rádi, i když neuspěješ! Jsi druhý den pryč a nám se stýská.

 

2. 5. 2009 Hedunka už zvolňuje tempo -nemusí běžet za každým míčem, nehoní se se sousedovic psy kolem plotu, celé dny se by jenom mazlila, prostě ztělesněná něha. Také se začíná pěkně zakulacovat ( jejda, kde je do poslední dekády května, ta zase bude jako hroch!). Začala jsem chlapy duševně připravovat, že možná na porod nebudu doma (zkouším předposlední květnový víkend canisterapeutické pejsky ve Větřkovicích). Naše největší starost - zatím jsme stále nemotorizovaní, vrak Forda stojí v garáži. a byli jsme odborníkem ujištěni, že fakt je už jenom na náhradní díly.

1 . 5 . 2009 Bibinka přichycena při činu!

Náš malý roztomilý nenechavec dnes dostal náležitě vyčiněno.Konečně se mi podařilo osázet kytkama vstupní část zahrady. Vydrželo to 1 den. Stačilo 5 minut nepozornosti a fletí smečka navolno na celé zahradě a muškáty se válely všude, květináče okousané, hlína vyklopená a k tomu ještě ožraná moje teniska. Nuda je pro fleta hrozná věc. A pro mne poučení , že musím být více ve střehu - Bibinka je něco jiného než anifletí Toník.

24. 4. 2009 Tak jsem to zvědavostí nevydržela a nechala Hedušce udělat ultrazvuk. Gravidita je potvrzena a abychom ji zbytečně nestresovali, tak jsme pozorovali jen levou stranu - objevilo se 6 štěňátek. Když si představím, že totéž může být napravo, tak nám Heda s miminky určitě připraví perné chvilky a rozhodně asi nebude moc pozadu s počtem mimin za svým předchozím vrhem.

 

 

17. - 18. 4. 2009 jsme strávili se všemi pejsky a po dlouhé době také se synem Danielem příjemný 1,5 den ve společnosti podobně "potrefených" lidí, kamarádů. CHS Black Brianta Lenky Smutné a CHS Oasis of Peace Bětky Vrublové pořádala 16. - 19. 4. 2009 setkání flatů (jiní psi vůbec nebyli diskriminováni - Dino by mohl vyprávět) v líbezném prostředí Beskyd na 2 chalupách na polosamotě v Morávce. V pátek jsem se zúčastnila přednášky MVDr. Jiřího Beránka z Pardubic o dědičných očních vadách psů. Pan doktor nejenom, že za námi na Morávku dojel, ale také psy starší 1,5 roku na přání vyšetřil. Po oftalmologickém vyšetření má Tony ve svém PP záznam, že je zcela zdravý a DOV vyš. je negativní!

17. 4. 2009 Heduška slaví narozeniny - 7 let! ( a já s ní, ale mně je o něco více).

Kromě procházek a her se psy jsme se také učili něco o stříhání . Vyzkoušela jsem si stříhání strojkem (hned jsem udělala Tonymu prasečí ouško- Toníku, promiň)). Na sobotní odpoledne byly připraveny závody v přinášení dumíků na čas. Bohužel, další lákavé věci jako trénink na zkoušky jsme už nestíhali a chvátali jsme domů.

Děkujeme všem hodným lidem, kteří nám svými auty pomohli naši smečku (4 psi a 3 lidi) dopravit na Morávku od vlaku a pak zase zpět a Denise Matulové, že mi pomohla s dovezením zavazadel, 2 psů a mne samotné z domova až na Morávku. Organizačně to vypadalo trochu jako akce "KULOVÝ BLESK".

Obrazek

Zatím neupravené fotky na :

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Moravka_17.-18.4._2009/ a na http://brianta.rajce.idnes.cz/Flati_vikend_MORAVKA_16.-19.4.2009 nebo http://voxik.rajce.idnes.cz/

 

 

 

 

13. 4. 2009 Velikonoční pondělí - po deseti dnech od zranění jsem se konečně odhodlala jít se psy na procházku. Navšívili jsme flatí slečnu Connie ( z chovu p. Kašpara) a její majitele Štefkovy. Je to nejbližší flat v okolí. Kupodivu si nejlépe rozuměla s Toníkem, Bibi je o něco starší, takže se na ni vytahovala. Strávili jsme nádherné 2 hodiny na jejich zahradě a pejskové byli řádně vyaportováni tenisovými míčky. Fotoalbum Žijeme se psy - Nová kamarádka Connie.

 

 

 

11. 4. 2009 Celý týden si "lížeme rány". Po autonehodě hrajeme barvami jak velikonoční kraslice. Osud nás zkouší i jinak. Dneska se konečně fletí smečka dostala k řece s páníkem - já ještě neudržím psa na vodítku, ale smát se už mohu, jen co žebra dovolí. Takto se raduje z vody naše nejmladší chlupatice Bibi: 

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Nase_smecka_flatu_u_reky_11._4._2009/

 

 

6. 4. 2009 Toníček oslavíl své 2. narozeniny!

 

Obrazek

Obrazek

4. 4. 2009 Národní výstava psů v Ostravě. FCR posuzoval rozhodčí Vladimír Adlt a dosáhli jsme vynikajících výsledků:

Tony v mezitřídě - výborný 1, CAC, Národní vítěz-psi

Bibinka ve třídě mladých- výborná 3

Obrazek

 

 

29. 3. 2009 Nedělní počasí nepřálo, ale přesto se uskutečnilo setkání ve Frýdku-Místku s několika majiteli štěňátek vrhu D z CHS Maminčino štěstí, tj. Bibinčini sourozenci, a s Bětkou Vrublovou a jejími flaty. Pejsani si užili a projevili se jako správní PRASOFLETI. Pár fotek najdete ve fotoalbu - Žijeme se psy - Setkání s Bibinčinými sourozenci.

28. 3. 2009 Uplynulý týden byl ve znamení námluv, opakovaně jsme jeli s Hedou za Dogím, krytí se povedlo. To zda je Heda opravdu březí se potvrdí za pár týdnů. Už se nemůžeme dočkat a vymýšlíme jména štěňátek začínající na písmeno B.

 

Dnes jsme po dlouhé době vychutnávali jarní slunce při venčení a výcviku. Také jsem po 14 dnech od prvního setkání začala pomáhat se základním výcvikem roztomilé 6 měsíční fenky Lesi, kterou si má známá pořídila jako rodinného společníka. Kromě německého ovčáka má v sobě labradoří geny a docela jí jde aportování.

 

 

17. 3. 2009 Antonio Maminčino štěstí byl uznán poradkyní chovu v RK CZ chovným psem.

 

 

12. 3. 2009 Heda začala hárat a nakonec jsme zcela změnili naše plány. Místo účasti na Světové klubové výstavě retrieverů v Bratislavě v říjnu 2009 jsme se rozhodli, že jí umožníme podruhé a naposledy mateřství. Zůstane věrná svému předchozímu ženichovi Dogímu (O´Flanagan Vice Versa) - ten si přivezl minulou neděli do série další titul, tentokrát CACIB z rakouského Grazu.(IHA)

 

 

 

23. 2. 2009 Obdrželi jsme milý dopis od páníčků Malenky z našeho odchovu ( Amálka Maminčino štěstí - asistenční pes): ..." před týdnem jsme se vrátily s Blankou a s Mali z Jánských lázní. Mali to tam zvládla na jedničku, byla středem pozornosti, každý si ji hladil a obdivoval, jaká je krásná. Dobrovolně se přiznávám, že s námi spinkala v posteli, trošičku jsme si ji tam rozmazlovaly. Chvílemi to pro ni bylo i náročné, prototože si ji chtěli lidé hodně hladit, ale ona toho měla někdy plné zoubky. Jinak je moc šikovná, hezky aportuje, což je nejdůležitější. Někdy dělá i blbosti, což ale k jejímu věku patří. Dnes se nám ji podařilo na klikr naučit zavírat čumáčkem šuplík. Umí šuplík otevřít za šňůrku, podá vařečku, potom vařečku uklidí a šuplík po sobě zavře. Dělá nám velikou radost..."

15. 2. 2009 Nabídka Kateřině Neumannové: Daruji sníh, pouze za odvoz! Více ve fotogalerii Žijeme se psy - Ladovská zima (Life with Dogs - Lada's Winter).

 

Tak o tohle jsme přišli - sraz ve Frýdku -Místku u Bětky Vrublové:

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

 

14. 2. 2009 Tolik jsme se těšili na sraz "děcek" z CHS Oasis of Peace ve Frýdku-Místku. Příroda je silnější než naše vůle a hlavně nevyzpytatelná. Sněžit začalo už v pátek a sněžilo celou sobotu. Možná neuvěříte, že jsme se museli prokopávat ke kotcům a co jsme dopoledne odházeli před garáží a bránou, to bylo odpoledne znova na svém místě. Večer jsme museli konstatovat, že bychom asi stejně včas nedojeli, protože silnice byla udržovaná až na obchvatu Jablunkova. U nás ve městě se sice plužilo jak to šlo, ale silný vítr a husté sněžení to změnily na zbytečně vynaloženou námahu.

Obrazek

To jsem já, Heduška, poznáváte mne?

Obrazek

 

 

Pořád jsem si říkala, že mi tady něco chybí... A mám to! Rodina Silovských nám poslala pozdrav od Kralup n.Vltavou a krásná fota jejich milovaných:

Obrazek

Holčička Beátka a Amálka (Agnes Maminčino štěstí)

13. 2. 2009 Říká se pátek třináctého... a nahání to hrůzu. Ale my se radujeme z krásných zpráv!

Páníčkové Adélky Maminčino štěstí (Maggie), našeho odchovu, obstarali fenečce lidského bratříčka - Jonášek se narodil přesně před měsícem. Gratulujeme!

Výsledky RTG vyšetření kloubů (MVDr. Šebek):

Adélka Maminčino štěstí - dysplazie kyčelních kloubů negativní HD A/A

 dysplazie loketních kloubů negativní ED 0/0

Máme obrovskou radost!

Obrazek

 

Obrazek

 

 

7. 2. 2009 Mezinárodní výstava Duo CACIB v Brně 7. - 8. 2. 2009, zúčastnili jsme se jen v sobotu. Byl to příjemný den, pohodový a v milé společnosti Lenky Smutné a Bětky Vrublové: naše slezská výprava 4 lidi a 4 psi se celkem slušně vešla do našeho Mondea. Rakouská rozhodčí Hana Ahrens dala našim pejskům krásné posudky a ohodnotila je takto:

Bibi (Darling Oasis of Peace) - velmi nadějný 1 ve třídě dorostu;

Toník (Antonio Maminčino štěstí) - výborný 2, Rez. CAC v mezitřídě, posudek zní: pes silné kostry, mírně delší rámec těla, korektní samčí hlava, uši dobře nasazené a nesené, dobrá linie krku a zad, hřbet rovný a pevný, bedra dobře osvalená, trochu delší, dobré zaúhlení, oháňka dobře nasazená a nesená, správně osrstěný, v pohybu vzadu lehce rozbíhavý, milé temperamentní povahy.

 

Obrazek Toníček dobře spolupracoval.

Bibinka nám roste do krásy.

Obrazek

Obrazek Bibi vystavování docela zmohlo.

Obrazek

Psí pasažéři v našem autě: zleva Rita (Hur Mas Det O´Flanagan), Bibi ( Darling Oasis of Peace), Toník ( Antonio Maminčino štěstí) a Viki (Arctic Avalanche Black Brianta)

 

 

21. 1. 2009 Dokončuji léčbu nepříjemné virózy a mám čas rozjímat, co se snad v roce 2009 hne k lepšímu :

- blýská se na lepší časy a snad už brzy budu moci počítat s pomocí další osobní asistentky k seniorovi u nás doma, což mně uvolní čas k práci s pejsky,

- neodolala jsem větě v telefonu : teto, kdy zase přijedeš? a po 2,5 měsíční pauze jsem byla na terapii u svých 2 klientů-sourozenců v jejich rodině v Třinci,

- 4 měsíce jsem hledala čas, fyzické a psychické síly, abych udělala v sobě rozhodnutí, které je pro mne zavazující. Závěrem velkých prázdnin v létě loňského roku mne sama oslovila matka nevidomého děvčátka s žádostí o canisterapii. Zkusily jsme to a výsledek byl úžasný. Bohužel, pak mi skončila dovolená. V prosinci jsem obdržela krásné vánoční přání od této rodiny a dojalo mne. Povzbudivá slova klinické psycholožky a odbrníků z SPC pro slabozraké a nevidomé a hlavně samotné děvčátko jsou pro mne velkou motivací, a tak jsme se předběžně dohodli na navázání na canisterapii z loňského léta a budeme se scházet v závěru pracovního týdne po večerech či o víkendu. Blíže www.canisterapie.info - O nás - Vodítko - článek Co mohu udělat pro Pavlínku?

- v souvislosti s předchozím odstavcem jihnu při vzpomínce na setkání s Pavlínkou před necelým týdnem. Především chci vyslovit uznání své báječné feně Hedě. Přesto, že dokáže pěkně pozlobit, jak je paličatá a dominantní vůči ostatním psům, při práci jako canisterapeutický pes pracující samostatně se svým pánem mne neustále příjemně překvapuje. Vzpomínám na ten neutuchající temperament před několika lety, dnes je vyzrálá, klidná , trpělivá, s nadhledem snášející občasné neúmyslné ublížení od klienta. Běží jí 7. rok věku, to mne dohání k slzám. Moc bych si přála, aby mohla takhle pracovat a rozdávat radost ještě několik let...Mám ji moc ráda.

 

 

11. 1. 2009 Tony začíná samostatně bez Hedy pracovat jako canisterapeutický pes. Klienti ze Speciální školy Slezské diakonie v Českém Těšíně si pomalu zvykají na trochu většího pejska, ale někteří , bohužel, vzhledem ke sému stavu ani nezpozorovali , že netráví čas s Hedou , nýbrž mlaďochem.

 

 

 

9. 1. 2009 - Hanácká národní výstava psů v Olomouci, flaty posuzovala paní rozhodčí Zdena Jílková. Splnili jsme, co jsme si předsevzali:

1. pro Tonyho jsme získali do posudku zápis o plnochruposti a byl znova přeměřený-kohoutková výška 61,5 cm (to jsme postrádali k zažádání o uchovnění), celkové hodnocení velmi dobrý 3.

2. Bibinka se poprvé ukázala v kruhu - velmi nadějný 3 ve třídě dorostu.

 

 

6. 1. 2009 dávají vědět o sobě páníčcí naší Arabely- Corinky z našeho odchovu, zvěřinec se jim rozrostl, kromě goldenky a fletky přibylo koťátko.Brzy se rozroste také rodina, protože očekávají narození děťátka.

Obrazek

 

4. 1. 2009 Tak jsme se překulili do nového roku a došla nám spousta přání od našich přátel a známých. Ozvali se také páníčkové Pepsiho ( Augustus Maminčino štěstí) a podělíme se s Vámi o pár snímků ve fotogalerii Vrh A - Augustus ( nové fotky začínají číslem 27).

 

Obrazek