Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2010

17. 11. 2010 - smolný den! Z původního plánu jak využít volný den k cvičení a práci se psy mnoho nezůstalo a od odpoledne pečujeme o Bibinku, která doma dospává po operaci přední nohy. Při dnešním cvičení proběhla křovisky a rozřízla si o rozbitou láhev či odhozený plech ošklivě záprstí - odnesla to menší šlacha a cévy. Neuběhly ani 2 týdny a ležela na stejném operačním stole jako Žanda. 

Z naší činnosti: http://www.tvportaly.cz/cesky-tesin/17047-cteme-pejskum-canisterapie-v-knihovne

5. 11. 2010
-
po Žandě nebudeme požadovat nikdy odchov štěňat. Absolvovala kastraci, tj. odstranění vaječníků i dělohy, jako prevenci zánětu dělohy a také, aby už nikdy nerozohňovala Toníka, s nímž sdílí boudu. Celý víkend jsem se pacientovi po chirurgickém zákroku věnovala a zjevně si to užívá.

 
Poslední víkend v  říjnu byl slavnostně předán asistenční pes Balú Maminčino štěstí, náš odchov vycvičený paní Moricovou pro dr. Antonů z Olomouce.
 Setkali jsme se ještě před předáním, strávili jsme v Olomouci páteční odpoledne
http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/29._10._2010_-_predavani_Balua_v_Olomouci/


 
 
 
 
 
říjen 2010 - už téměř měsíc opět pracujeme v canisterapii. Práce postupně přibývá a do konce roku máme nabitý program. Heda po letní pauze je opět plná síly  a začala v září opět u "svých" klientů s velmi těžkým postižením v církevní Speciální ZŠ v Českém Těšíně. Postupně ji chci směřovat především na terapii s nevidomou Pavlínkou, která je na Hedu velmi fixovaná. Návštěvy ostatních zařízení budu absolvovat hlavně s Tonym a začíná pracovat také naostro Bibinka , zatím ji chci hlavně využívat u zdravých dětí pro AAE a AAA.  Musím respektovat, že Heda je už veteránka, která musí mít více časového prostoru pro odpočinek.
Naše týmy pracují v :
 - Speciální ZŠ Slezské diakonie v Českém Těšíně
-  AAT, AAE
 - Městská knihovna Český Těšín, projekt Čteme pejskům s dětmi ze školní družiny - AAA, AAE
 - školní družina při ZŠ H. Sienkiewicze v Jablunkově s polským jazykem vyučovacím - od listopadu,  AAA, AAE
 - návštěvy nevidomé Pavlínky v rodině - AAT
                                


zhodnocení výstavy Mrs. Sarah Whittaker http://www.bramatha.com/news.asp
 

Obrazek

Veteránka Heda ve věku 8,5 let
 

 19. 9. 2010 - Klubový seminář na téma "Flatcoated retriever - exteriér" v Rosicích u Brna . Přednášela Mrs. Sarah Whittaker, CHS Bramatha, Velká Británie.


18. 9. 2010 - Klubová výstava Retriever klubu CZ  (The Czech Republic Retriever Club Show) v areálu zámecké zahrady v Oslavanech. Flaty posuzovala (judge) Mrs. Sarah Whittaker z Velké Británie, chovatelka FCR v CHS Bramatha. (Kennel Bramatha - Great Britain)) Naši psi dostali tato ocenění:

Antonio Maminčino štěstí (Tony) - výborný 4 ve třídě vítězů (the 4th excelent in the Winner Class)

Darling Oasis of Peace (Bibi) - výborný 2, res. CAC ve třídě pracovní. Škoda, že jí nadváha kazila pohyb. (the 2nd excellent in the Working Class, Reserve CAC)

Akita od Lomnických vod (Heda) -  výborný 3 ve třídě veteránů. (the 3rd excellent in the Veteran Class)

U Hedušky jsem měla obrovskou radost z krásného posudku:

v 8,5 letech pořád plná života, velmi pěkně stavěná fena, s příjemnou hlavou, pěkné přední i zadní úhlení, dobrá hloubka hrudníku, dobrý pohyb


 

 

Zprava: táta, máma a syn (O'Flanagan Vice Versa, Akita od Lomnických vod, Antonio Maminčino štěstí )

 

 

Obrazek


 

 

3. 9. 2010 - Heda je velmi hrdá na dalšího potomka, který plní poslání asistečního psa. Po Mali (Amálie Maminčino štěstí)  je to Balú: http://www.psiprozivot.cz/terapeuti.htm

 

 

 

 

červenec a srpen - prázdniny za námi
Hlavním úkolem byl odpočinek a nabrání sil. Co se nám v průběhu dovolených podařilo, to čtěte níže:
1)
Poslední víkend srpna - konečně jsme opět mobilní!

2) 28. 8. 2010 - slavnostní akce k 10. výročí vzniku o. s. Podané ruce Frýdek-Místek, která se konala ve Frýdlantě n. Ostravicí. Prima akce, hodně smíchu při soutěžích, milí lidé se stejnými zájmy!

3) 21. 8. 2010
vynikající výsledky na vyšetření  očí provedeného MVDr. Staňou z Ostravy:
Antonio Maminčino štěstí   -
opět po roce PRA, C, LL, Gonio - negativní
Darling Oasis of Peace - PRA, C, LL, Gonio - negativní

4) Počátkem srpna vypukla částečná rekonstrukce našeho domku. Ani nevím, jak jsme to zvládli s pooperační péči o Jeníčka.

5) Současně s organizováním operace Jeníčka jsme stihli odletět na jih trochu se odreagovat a hlavně setkat se synem Danielem na Rhodu. Naše pejsky jsme zavezli na "skautský tábor k tetě Evě" ( Eva Nohelová - Ranč Pohoda). Jako vždy SUPER PÉČE!

6) V souvislosti s našimi návštěvami pejsků na odchytišti u ZKO Jablunkov jsme se vložili do případu nalezeného Jeníčka a jeho záchrany. Poděkování patří všem lidem, pro které zvíře není věc, kromě sponzorů - soukromých osob bych chtěla vyzvednout spolupráci s jablunkovskými veterináři dr. Kovářem a dr.Burovou a opravdu lidský přístup MVDr. Petra Stani z Ostravy, který jako oční specialista zachránil štěněti zrak. Všichni lékaři dělali více než museli bez ohledu na své výdaje a volný čas. Více na samostatné stránce webu Jeníček. Fotky na fotogalerii Jeníček.

7) Práce na obsahu občasníku VODÍTKO, časopisu Podané ruce, o. s., na jehož tvorbě se už třetím rokem s manželem podílíme: http://files.hedvikahor.webnode.cz/200001411-0e71b0f6b9/Voditko%202010.pdf

8) 7. 7. 2010  - Bibi a Tony úspěšně složili ZZO (zkoušku základní ovladatelnosti) podle NZŘ (Národní zkušební řád) společně s dalšími 3 psími kamarády na cvičišti v Jablunkově.Oba vedl manžel a oba psi byli ohodnocení známkou PROSPĚL VÝBORNĚ.


Obrazek

Ustroň - čekání

 

 

9) 4. 7. 2010 - Národní výstava v Ustroniu - PL (Bielsko-Biala). Rozhodčí Jadwiga Konkiel.  Zúčastnilo se 8 flatů z Česka a Slovenska, z Polska, bohužel, nikdo. Naši psi dosáhli krásných výsledků:

Darling Oasis of Peace (Bibi) - výborný 1, CWC ( u nás CAC) ve třídě otevřené, NDSwR (nejlepší dospělá fena)

Antonio Maminčino štěstí (Tony) - výborný 1, CWC ve třídě otevřené

 

Lenka Smutná s Tedýskem a Orinkou zasáhli i do závěrečných soutěží: Tedy - BIG 2, Ori - BIS 2 ve veteránech.

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Ustron_07-2010/

http://brianta.rajce.idnes.cz/4.7.2010_CAC_Ustron_Polsko

http://flatcoatedretriever.rajce.idnes.cz/CWC_Ustron/

Hurá , prázdniny!


23. 6. 2010  - návštěva  Radky Hlaváčkové  z org. Psi pro život, která má od nás pro canisterapii Barnabáše Maminčino štěstí. Trávila kratičkou dovolenou v Beskydech nedaleko od nás a protože všechny naše feny háraly, naše setkání  bylo ve formě procházky v lese, kam jsme vzaly psí kluky. Z 13-měsíčního Barnabáše je pořádný halama, zatím ještě samá noha, ale výškově je ho kus:

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Barnabas_v_Beskydech/

 

19. 6. 2010 - Dětský den na cvičišti ZKO Jablunkov. Zdařilá akce, na které  jsme také přidali ruku k dílu. Podívejte se:

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Detsky_den/


 

6. 6. 2010 - Klubová výstava retrieverov , Nitra (SK), nádherný výsledek našeho odchovu. Pozdravujeme do Vrbového u Piešťan!

Amanda Maminčino štěstí (Lilinka) - feny třída otevřená - Výborná 2 , r. CAC


5. 6. 2010 - děkuji kolegyním z o.s. Podané  ruce,. že mne vyhecovaly a já se rozhodla přece jenom nechat znovu otestovat Toníka  k prodloužení platnosti certifikátu z canisterapie. Již druhý měsíc nepracujeme  z důvodu velkého pracovního vytížení v zaměstnání a protože nejsem v té správné psychické pohodě, nechtěla jsem to lámat přes koleno. Toníček mne však nezkamal, až na drobné chybičky (které jsem viděla především já) zkoušky udělal s plným počtem bodů a s písmenky A.

Nádherné počasí ve Větřkovicích, setkání s přáteli a s mnoha prima lidmi bylo balzámem na duši a nalejvárnou optimismu.

 tým Antonio Maminčino štěstí  +  O. Bischofová  osvědčení  k výkonu canisterapie prodlouženo o další 2 roky

 

 

4. - 6. 6. 2010 Canisterapeutický víkend se zkouškama ve Větřkovicích  - budu ve zkušební komisi, doprovázet mne bude Tony. Páníček se zbytkem smečky hlídá náš domov.


29. 5. 2010 a 30. 5. 2010 Speciální výstava Retriever klubu CZ, Konopiště (Special dog shows of Retrievers)

Oba dny Bibinka zvítězila ve své třídě a obdržela tituly CAC (čekatel na šampiona krásy ČR), velkou zásluhu na tom má chovatelka Bětka Vrublová, která Bibince upravila srst a výstavy s ní absolvovala. Její CHS je opravdu velmi kvalitní, svědčí o  tom také umístění  Bibinčiných sourozenců (rozhodčí posuzovali přísně, avšak spravedlivě, známka VELMI DOBRÝ byla častá a nešetřili ani známkou DOBRÝ).

Rozhodčí -  sobota (judge - Saturday): Mr. Kuusisto Jukka (FI)
Diesel Oasis of Peace (psi, mezitřída, 3 přihlášení) - Výborný 1., CAC
Deborah Oasis of Peace (feny, mezitřída, 6 přihlášených) - Výborná 3.
Darling Oasis of Peace (feny, třída otevřená, 11 přihlášených) - Výborná 1, CAC, females, open class - Excellent 1st , CAC
Dove Oasis of Peace (feny, třída otevřená, 11 přihlášených) - Výborná 2., r.CAC

Rozhodčí -  neděle (judge - Sunday): Mr. Sven Slettedal (NO)
Diesel Oasis of Peace (psi, mezitřída, 2 přihlášení) - Výborný 1., CAC
Darling Oasis of Peace (feny, mezitřída, 3 přihlášení) - Výborná 1., CAC, females, open class- Excellent 1st, CAC
Deborah Oasis of Peace (feny, třída otevřená, 11 přihlášených) - Výborná 1., CAC


28. 5. 2010 - (Daniel and Bibi are out) dočasně je nás doma méně a je nám smutno. Bibinka odcestovala s chovatelkou Bětkou, aby se účastnila po oba dva víkendové dny na Speciální výstavě  Retrieverklubu CZ na Konopišti. Můj velký pomocník, venčič psů  Daniel, nám bude chybět 1/4 roku, odletěl do teplých krajin zdokonalovat se ve svém studijním oboru. Jeho obavy, že ho koncem září po návratu psi nepoznají se určitě nepotvrdí, slíbili jsme mu, že je budeme vodit k počítači před webovou kameru, když budeme spolu chatovat. 

25. 5. 2010 - (puppies of litter B celebrated 1st birthday) štěňátka vrhu B slaví 1. narozeniny. Takhle to měla doma Džesinka v Olomouci (Billie Holiday Blues Maminčino štěstí): dárečeky - baťůžek plyšový sloník s buřty vevnitř a speciální psí dortík připravený s velkou láskou

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

Hodně jsme mysleli na nalezené pejsky na odchytišti na našem  jablunkovském cvičáku. Podívejte se,  jak to v čase povodní na těch místech vypadalo : http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Povode_na_cvicaku/                           

 

 

"Neexistuje špatné počasí, je jen špatné oblečení" (norské přísloví). To si opakuji, když jdu venčit pejsky.


16.5. 2010 - (OMS Field Trial)  Podzimní zkoušky ohařů a malých plemen pořádané OMS Karviná v honitbě MS Havířov Bibinka zvládla v 1. ceně , měla vyčtverkováno bodíkama odshora až dolů - získala 1. místo v Podzimních zkouškách malých plemen.Vůdcem byl můj manžel.

Zkoušky probíhaly v extrémních podmínkách. Zúčastnilo se 21 psů, z toho 17 ohařů , křepelák a 3 flati ve skupině malých plemen. Dokončilo 13 ohařů a křepelák s flatem, všichni v první ceně. Ten flatík byla naše Bibinka, jsem na Bibinku i manžela pyšná. Ráno byly 4°C, přes den jen o něco více a vytrvalý déšť. Poslední skupina, která se vrátila až v 16 hodin, zasluhuje obdiv, že to páníčkové vydrželi. Nebylo už kam vést vlečku, neboť na lukách bylo po kotníky vody, a tak se hledal dlouho terén. Vyhodnocení muselo být provedeno na chatě a situace byla vzrušující pro řidiče, neboť až po zásahu bagru, který udělal vodě jiné koryto než byla příjezdová cesta, se usnadnil odjezd z chaty. Jako obvykle byla bylo na zkouškách v tomto mysliveckém sdružení cítit hodně kamarádství a lidskosti, lidé si pomáhali a nálada byla uvolněná, přestože skupina, která byla nejdříve odzkoušena, čekala na poslední skupinu téměř 3 hodiny. Všichni jsme na ně mysleli, co si zrovna zažívají za peklo v terénu za hustého děště. 


 27. 4. 2010 - fena Darling Oasis of Peace (Bibi)  uchovněná pod hlavičkou Retrieverklub CZ. Je připravena nahradit veteránku Hedu v mateřských povinnostech a pokračovat v chovu CHS Maminčino štěstí, případně CHS Oasis of Peace.


25. 4. 2010 - plno zvěstí o našich odchovancích:

Buddy Maminčino štěstí je po 2. operaci očních víček (ta první se moc nezdařila) a už  likviduje třetí límec a tím límcem vše, co mu zrovna stojí v cestě. Páníčkové se radují, že už půjdou na vytažení stehů.

Olomoučáci Džes ( Billie Holiday Blues) a Bart ( Black Velvet) se zúčastnili výcvikového dne u vodní plochy Poděbrady u Olomouce, který vedla Eva Hromádková. Počasí úžasné, pejskové také. Kdo chcete vidět více :

http://picasaweb.google.cz/Kareha/VycvikRetireveruOlomouc2442010#


 

Obrazek

 

 Bártík

 

Obrazek

Džesinka

 

 

17. 4. 2010  (Heda celebrated 8th birthday)  Dneska dovršila Heda - zakladatelka chovu Maminčino štěstí - 8 let. Že nás osud spojil dohromady není náhoda, obě slavíme narozeniny ve stejný den a dneska jsme obě dvě vstoupily mezi veterány. 

Takhle jsme si to užívali všichni http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Narozeniny_-_Heda_a_ja/

 

Obrazek


 


10. 4. 2010 Národní výstava psů v Ostravě - flaty posuzoval Ing. Korda.

Billie Holiday Blues Maminčino štěstí - velmi dobrý 3 (very good) ve tř. mladých fen

Děkuji rodině Dvorských, že se zúčastnili výstavy a rodině Navrátilových, že přivezli ukázat další naše mimčo z vrhu B - Bartoloměje Maminčino štěstí (BARDA). Ten je na rozdíl od Džesinky podobný na otce Dogího. Je již na svůj věk dobře osvalený a pevný - každý den doprovází svou paničku při tréninku na Pražský maraton. Pár fotek je na

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/NVP_Ostrava_2010/#album


8. 4. 2010-  poslední schůzka s dívkou Katkou a jejím Dustym - hladkosrstou kolií - před Národní výstavou v Ostravě. V kategorii štěňat bude v kruhu sám, je však dobře připraven. Katka se mu opravdu věnovala, vše, co jsme trénovali Dusty umí a tak se moc těším, že se půjdu kouknout a fandit při jejich výstavní premiéře.

7. 4. 2010 - došel oficiálně přiznaný titul Junioršampiona Rakouska pro Bibinku.

 

Obrazek


6. 4. 2010
- uskutečnilo se 1. setkání z 4 dohodnutých v Městské knihovně v Českém Těšíně-Svibici. Podnět přišel od pracovnice knihovny Haliny Paciorkové, která při surfování na internetu nalezla článek "čtení pejskům" (Reading for dogs) v britských školách, kde malé děti čtou nahlas před svými čtyřnohými kamarády, ztrácejí zábrany a ostych z toho, že mají např. logopedickou vadu či čtení jim ještě nejde nejlépe. Pejskové je berou takové, jaké jsou a to dětem nesmírně zvyšuje sebevědomí, pokud se jim ho nedostává. Přišla s myšlenkou spojit prvky akce "Celé Česko čte dětem" s canisterapií. Vedení knihovny jí vyšlo vstříc a tím  se rozjel projekt  ČTENÍ PEJSKŮM ( výstižnější by byl název "čtení s pejsky").

Strávila jsem s Hedou úterní odpoledne s dětmi z družiny a jejich paní vychovatelkou, paní Paciorková se ujala organizace akce a vzájemně jsme střídaly předčítání jednotlivých dětí - jak jinak než z knížky s tématikou pejsků -  mazlení a a hlazení Hedy, která si to užívala. Na zpestření jsme ukázaly pár líbivých kousků jako je přinášení a podávání mobilu Hedou, hledání piškotů schovaných na těle dětí. Závěr odpoledne se neobešel bez aportování míčku a odměňování Hedy pamlsky. Kromě příjemného pocitu, že jsem byla se psem velmi vstřícně přijata nejen pracovnicemi knihovny a dětmi, ale také běžnými návštěvníky, kteří  zvědavě přihlíželi, mě velmi potěšil fakt, že jeden hoch s panickou hrůzou ze psů sám našel odvahu, přisedl k Hedě na deku, četl jí a přitom hladil. Není co dodat. Heda se stala miláčkem dětí.  


2. - 4. 4 . 2010 -  v období okolo Velikonoc je ve znamení práce (brigáda na cvičáku, valná hromada o.s. Podané ruce ve F-M), ale také jsme našli více času na výcvik pejsků. S flatíma holkama je teď těžké pořízení, možná budou hárat.Jediné co je baví vždy a za každého počasí je koupání v řece.

20. 3. 2010 - sobotní teplé odpoledne jsme se věnovali výcviku. S Bětkou Vrublovou a 5 hlavou smečkou  flatů jsme v Bašce pošimrali disciplíny podzimních zkoušek se zvěří. Samozřejmě cvičení Bibinky bylo  prioritou.

14. 3. 2010 - haló, haló, tady Balú!! - přišly nové zprávy ze severu Čech od Moriců, kde je na předvýchově Balú a ve službě asistenční pes Malenka (Amálka Maminčino štěstí).
   "Sdružení nás moc moc potěšilo, že nám Baldu nechali na výcvik a budeme se moc snažit, aby z něho byl šikovný pejsek. Jinak už je větší než Mali. Daleko aktivnější a živější. Snažíme se s ním hodně pracovat.
   V pátek byl na jezdících schodech. Nejdřív jsme měli dojem, že to asi podle Balúova výrazu žere psy, ale pak jsme to zvládli. Třetí a čtvrtou jízdu už jel úplně v pohodě. Dome ho učíme zavírat a otvírat šuplíky (Mali je teda ještě pořád rychlejší), ale Balú už to taky pochopil.
   Z Olomouce nám psali, že chtějí, aby uměl skákat do vany. Nejdřív jsme nevěděli jak, ale pak jsme to vyřešili židlí u hrany vany přes kterou skáče.
   Všichni psi u nás čiší zdravím, lítají ve sněhu, ožírají se a užívaj psího života. A my užíváme radosti z nich. Moc hezky se na ně kouká, když si hrají. Jinak fletíků není nikdy dost ..." (vyňatek z dopisu).

 

Obrazek

 

Balú - 10 měsíců věku.

Obrazek

Mali  - jako by z oka vypadla mamině Hedě (Amálka je sestřičkou Toníka, bude mít 3 roky)

Obrazek

Kdo je kdo?
(Stejný otec a stejná matka, ale rozdíl 2 roky)
My soudíme, že Malenka je vpravo.
 

 

Pavlínka sjíždí s maminkou a instruktorem svah: http://www.youtube.com/user/FamBischof#p/a/u/0/7K9qi2CLoro

Pavlínka s instruktorem na vleku (moje maličkost jede za nima): http://www.youtube.com/user/FamBischof#p/a/u/1/O9VSxFO3fEU

12. 3. 2010 - dopolední lyžovačka s rodinkou klentky Pavlínky. Jsem ráda, že jsem viděla poslední lekci výuky nevidomé dívky instruktorem lyžařské školy SUN. Pozorně jsem sledovala  a v hlavě už mám plán, jak sjednotit povely, abychom při canisterapii rozvíjeli dále její prostorovou orientaci. Chystám pokračování povídání o Pavlínce pro občasník Podaných rukou, o.s. VODÍTKO ( první část viz Co mohu udělat pro Pavlínku? http://files.hedvikahor.webnode.cz/200000691-001d902107/VOD%C3%8DTKO.pdf)

6. -7. 3. 2010 Canisterapeutický víkend (seminář a testování povahy psů) ve Frenštátě pod Radhoštěm
-  pro mne časově  náročná dvoudenní akce Podaných rukou o. s. Frýdek - Místek, protože jsme v sobotu večer zvládli ještě schůzi předsednictva (bohužel společensky si užít u kytary jsem už nemohla, protože jsme nemohli být na noc mimo domov). Moc si cením pomoci mého mladšího syna Daniela a jeho přítelkyně, kteří se o všechny doma a celou domácnost v sobotu postarali a není to poprvé. Bez nich  bych nemohla ani jezdit na výstavy.
Poprvé se konala tato akce v novém zkušebním místě, moc hezké (středisko Liščí mlýn). Soboty se zúčastnila i naše Žanda, aby se socializovala, což zvládala úžasně. Horší to bylo s cestou autem, takhle poblité jsme je už dlouho neměli.
Děkuji všem kolegyním z Podaných rukou za pohodový víkend a zejména koordinátorce canisterapie Monice Olbrechtové, která vše organizačně zajišťovala. Jako vždy na jedničku s hvězdičkou.


tak si užívali pejsci před týdnem East Cup v Prešově:


26.2. 2010
- již druhé setkání se štěňátkem krástkosrsté kolie Dustym a jeho mladinkou nezkušenou majitelkou, které pomáhám v přípravě na vystavování. Začít chce počátkem dubna na NV Ostrava, kam přijede i jeho chovatelka z Pardubic.

24. 3. 2010
- Péro z gauče, Střela, Bonsajflat....tak nazýváme Žandu. Ona si o sobě myslí, že je flat a zcela se spikla s Bibi proti Tonymu. Oblíbenou zábavou Tonyho jsou honičky s Žandou po zahradě, kdy zcela "zošaleli". Vzhledem k jejímu tempramentu a úžasné rychlosti začínám uvažovat o návštěvě cvičáku s agility.
 

19. - 21. 2. 2010 EAST Cup Prešov 2010 (Mezinárodní výstava psů)
20. 2. 2010 posuzoval flatíky chorvatský rozhodčí Bojan Matakovič. Děkujeme Bětce Vrublové za vzorné předvedení našich pejsků a všem přátelům za milý víkend strávený na východě .
Antonio Maminčino štěstí - výborný 1, CAC v třídě otevřené
(1st excellent, CAC, open class )

Obrazek


Darling Oasis of Peace - výborný 1, CAC v mezitřídě
(1st excellent, CAC, middle class)

Obrazek

Děkujeme za fotky kamarádům z Polska (Ewelina Deszert-Klosowska).


11. 2. 2010
- dozvěděla jsem se smutnou zprávu o úmrtí 14 leté feny labradora mé kamarádky Heleny Kotasové, s kterou zakládala vlastní chov. Heleny si velmi vážím po stránce chovatelské i lidské. Na jejich stránkách jsem našla slova belgického chovatelel a mezinárodního rozhodčího pro exteriér i výkon, pana Jefa Verreese, která musím citovat:
"...je jednoduché, pokud máte peníze, jet do Anglie a koupit si šampiona. Víc uspokojení ale určitě přinese, pokud se vám ho podaří získat z vlastního chovu."


30.12.2009 byl oficiálně přiznán Toníčkovi titul
Slovenský šampion krásy
a
3. 2. 2010 byl přiznán Bibince titul Slovenský šampion krásy mladých.



Mezinárodní výstavy DUOCACIB Brno
6 . 2. 2010 sobota - rozhodčí František Pasák (CZ):
Antonio Maminčino štěstí ve třídě otevřené - výborný1, CAC (1st excel., CAC CZ in open class)
Splnil poslední podmínku pro udělení Českého šampiona krásy!

Darling Oasis of Peace v mezitřídě - výborný1, CAC (1st excel., CAC CZ in middle class)

7. 2. 2010 neděle - rozhodčí Dana Smržová (CZ):
Antonio Maminčino štěstí ve třídě otevřené - výborný 4 (4th excel. in open class)
Darling Oasis of Peace v mezitřídě - výborný 2, Res. CAC (2nd excel., r. CAC CZ in middle class)

Po oba dny předváděla Bibinku i Tonyho Bětka Vrublová a opravdu jí to šlo úžasně.
Na tuto dvoujvýstavu s námi vycestovala i Heda (Akita od Lomnických vod), dělala garde mladým psům a vrátila se do mladých let, když jsem ji cvičně před výstavou prohnala v kruhu. Ani se mi nechce věřit, že za 2 měsíce už bude patřit mezi veterány. (v dubnu jí bude 8 let)

Obrazek



29. 1. 2010
- jednodenní pololetní prázdniny jsem využila k absolvování semináře Canisterapie v praxi ve Vyškově (Piafa), kam jsme vyrazily s společně s 3 dalšími kolegyněmi z Podaných rukou. Tento seminář jsem už absolvovala v r. 2002, 2004 a byla jsem zvědavá, co nového mi přinese letos - informací není nikdy dost a vše se vyvíjí. Jsem ráda, že jsem jela, změnila se koncepce, bylo tam více praxe, bylo skvělé, že účastníci si mohli přivézt svoje pejsky. Setkání s pracovníky s Vyškova bylo moc příjemné, pořád jsou stejně namotivováni jako před lety a myslím si, že Piafa je jednou z několka organizací, kde je na předním místě smysl canisterapie nikoli zištnost a ješitné zviditelnňování se. Celkově hodnotím, že se úroveň tohoto semináře zvedla.
 

, - 7Obrazek

25. 1. 2010
- naše obvyklá pondělní canisterapie ve speciální škole byla zpestřena tím, že nás doprovázela Eva Kadlubcová z Třince, kolegyně z Podaných rukou. o.s., která sbírá zkušenosti z práce s dětmi, protože sama pracuje v zařízeních s dopělými a seniory. Díky ní mám krásnou fotodokumentaci z dnešního dopoledne, kterou využili při svých zápiscích o klientech. Heduško, ještě mi dlouho musíš vydržet pracovat! Plánuji příště vzít s sebou Bibinku, aby se něco přiučila, je ještě dost temperamentní a v klidových úkonech s tak těžce mentálně a fyzicky postiženými klienty je Heda nenahraditelná. Jsme už sehraný tým.


Obrazek



24. 1. 2010 -
nedělní dopoledne bylo ve znamení malého výletu na běžkách. Z pejsků se jej zúčastnili jen Tony a Bibi. Hedušku už šetříme, levá lopatka se za takové zimy opět přihlásila a včera i jen po hodinové procházce kulhala. Tony si dnešního výletu užíval. Bibi musí zlepšit fyzičku, to je jen samé vození se autem po výstavách...

Doma zažíváme "psí ráj". Všichni čtvernožci se válejí v teplíčku u topení, dali jsme si k nim do přízemí matrace a spíme s nimi. S Nohavicou si zpíváme ...bardzo fajny kolektiv...(ležení pro 2 lidi a 5 psů).


23. 1. 2010

Krásný slunečný den a hlavně úspěšný na poli výstavním!
Mezinárodní výstava psů Trenčín
rozhodčí Miloš Kašpar CZ, v kruhu předváděla Bětka Vrublová
Darling Oasis of Peace (Bibi), mezitřída - výborný 1, CAC, CACIB

Bibi splnila všechny podmínky k udělení titulu Junioršampion Slovenska!
 

16. 1. 2010 - Leden začal hekticky a tak to dále pokračuje. O co více pracovních povinnosti , o to méně volného času pro pejsky. Navíc mne ještě postihly bolestivé potíže se zády, takže nic z plánovaných variant akcí s pejsky se neralizovalo (bohužel, ani poslední hon v bažantnici v Albertovci ani myslivecký bál ani kuk na Flat Cup v Nedachlebicích). Jen Toník a Bibinka se proběhli - manžel je vzal s sebou odpoledne na projížďku na běžkách.
Žanda se proměnila ve skotačivé a hravé štěně (podle veterináře cca 6-8 měsíců staré), přibrala na váze a je z ní malá krasavice.V předcích se nám teď jeví spíše šeltie a jezevčík). Občas máme ještě problémy s hygienou, mezi dalšími jmény pro ni figuruje Čurila Plenkovič, a také s tím, že ráda všechno ochutnává, přestože to není jedlé.


9. 1. 2010 Bibinka, skvěle předvedená paničkou, mi dala hezký dárek k včerejším narozeninám: DĚKUJI !!! Tom
Hanácká národní výstava psů v Olomouci - rozhodčí Milan Hampl

Darling Oasis of Peace - mezitřída, výborná 1, CAC, (female intermediate class, excelent 1, CAC CZ)
Posudek: Dospělá fena, ušlechtilá hlava, středně silná kostra, spáditý hřbet, správně nasazený prut, tmavé oko, nůžkový skus, správné úhlení a mechanika obou párů končetin.

Bibinka splnila podmínky pro udělení titulu Český junior ŠAMPIÓN !
 

Velkou radost nám udělala účast a umístění fenečky z našeho odchovu:
Billie Holiday Blues Maminčino štěstí - třída dorostu, velmi nadějný 2

Posudek: mladá fena, ušlechtilá jemná hlava, tmavé oko, zbarvené víčko (?), správně nasazený slech, výrazný pigment, nůžkový skus, správné úhlení a správná mechanika obou párů končetin.
Byla to první výstava fenky i majitelů, jsme rádi, že jsme strávili sobotu v jejich milé společnosti.

 

http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/NV_Olomouc_2010/#album (pár fotek z výstavy )